es
Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Inauguració de la nova Aula de Memòria de l’Alois de Cornellà.

noviembre 10, 2022 @ 6:00 pm - 7:30 pm

Les Aules de Memòria de l‘AFA Baix Llobregat són un recurs adreçat a persones amb  d’Alzheimer – o afectades per altres tipus de demència- que es trobin en fases inicials. És un espai annex als Centres Alois en el que es treballa per mantenir les capacitats cognitives de la persona afectada, i/o retardar-ne el  deteriorament, sempre segons les necessitats i possibilitats dels afectats.

Cada Aula és gestionada per una psicòloga, que és l’encarregada de realitzar les valoracions inicials i de fer el seguiment per tal d’establir una planificació d’activitats adients a les capacitats que manté cada persona, oferint un repertori divers, innovador i amè d’activitats d’estimulació cognitiva, treballant sempre amb material de qualitat i el menys infantil possible.

Les Aules de Memòria disposen de diversos ordinadors amb pantalla tàctil en els que hi ha instal·lat el programa informàtic Gradior (software d’última generació de rehabilitació neuropsicològica del deteriorament cognitiu) que permet als usuaris realitzar les tasques que planifiquem de forma molt senzilla, tot i no tenir coneixements previs d’informàtica.

Els usuaris hi assisteixen regularment de dues a cinc hores a la setmana i la metodologia que segueixen a l’aula es basa en sessions d’una hora que consten de 45 minuts de treball amb el Programa Gradior, més 15 minuts d’estimulació escrita, en els que cada usuari treballa amb el seu propi quadern. A més, també s’exercita amb estimulació oral per fomentar la socialització (dies alterns).

Les Aules es troben ubicades en espais contigus als Centres Alois del Prat i Cornellà, sent i no sent part del mateix Centre, però recentment l’Ajuntament de Cornellà ens ha cedit un nou espai, ubicat a continuació del que ocupa el Centre Alois, per poder ampliar l’Aula de Memòria ja existent i oferir-hi una experiència més global i complerta a mig camí entre l’Espai Fem Memòria i l’Aula de Memòria.

Aquesta Aula s’havia d’inaugurar el passat 20 d’octubre a les 18h., però, per problemes d’agenda d’última hora de la regidora i l’alcalde de Cornellà, es va posposar fins al 10 de novembre a la mateixa hora .

 

Detalles

Fecha:
noviembre 10, 2022
Hora:
6:00 pm - 7:30 pm

Local

Aula de Memoria del centre Alois de Cornellà
Avda. Línea Elèctrica, 13, baixos.
Cornellà de Llobregat., Baix Llobregat 08940 Espanya
+ Google Map