es

Ja teniu a la vostra disposició el Butlletí 44 de l’AFA Baix Llobregat

 

Ja tenim aquí la primera edició d’enguany del Butlletí de l’AFA Baix Llobregat, el 44è que hem publicat i que correspon al Dia Mundial de l’Alzheimer de 2019.

És aquesta una edició especial per diferents motius. Primer perquè serà el primer i l’últim d’aquest any. Per contenció econòmica, enlloc de fer dues edicions al llarg de l’any, el 2019 només en farem una. A més -i amb la mateixa finalitat-  hem baixat una mica el gramatge del paper amb el que fem el butlletí, fet que rebaixa el preu final del mateix i també el preu de fer-lo arribar als socis. 

També és especial perquè commemora els 25 anys que fa l’entitat, que no és una fita que sigui fàcil d’aconseguir. Precisament per això, per diferenciar-lo de les edicions anteriors, no vesteix de verdcom acostuma a fer-ho, sinó que el color insígnia de la nostra Associació deixa pas  al taronja, el nostre segon color corporatiu. 

El butlletí 44, doncs, pretén retre un homenatge a la seva portada a totes les persones que hem pogut ajudar des de l’AFA al llarg de la nostra trajectòria, per recordar-nos la finalitat i el sentit que té la feina que fem, i la diversitat i personalitat dels afectats per la malaltia. Per això la portada és un recull d’imatges d’usuaris que han passat pel nostres Centre, immortalitzats per Cristian Sarmineto, l’autor de l’exposició «De tot Cor Alzheimer», de la que formen part les instantànies que la composen. Evidentment només és un petit recull, una mostra ínfima de tota la gent que ha passat per l’AFA daurant aquest 25 anys, però un recull que ens recorda que treballem per persones com ells. 

Pel que fa a continguts, destacar l’exposició del projecte que iniciem, en un local cedit per l’Ajuntament, a Sant Boi: l «Espai Fem Memòria». També hi trobareu una entrevista a qui és sòcia número 1 de l’AFA Baix Llobregat, la Dra. Mercè Boada, fundadora i directora mèdica de la Fundació ACE.

Hi trobareu també un breu extracte del llibre que la presidenta de l’AFA, Ma. Rosa Giner publicarà en breu, un llibre en el que explica la seva experiència com a cuidadora familiar d’un malalt d’Alzheimer, com es va fundar l’AFA Baix Llobregat, com ha anat creixent, quins rols va desenvolupar en la lluita contra aquesta malaltia en uns temps en les que no era, ni molt menys, una malaltia tan coneguda com pot ser-ho ara. També hi dona consells per a cuidadors, narra vivències explica anècdotes…bé, ja us en parlarem quan sigui el moment. Que sapigueu només que en el Butlletí que ens ocupa hi podeu trobar un extracte de l’inici del que avui és l’AFa Baix Llobregat. No patiu que ja us tindrem al dia de la presentació del llibre i de on podreu trobar-lo! 

Evidentment, en aquest Butlletí, hi podreu trobar el que hi trobeu sempre: actualitat sobre la malaltia des de diferents àmbits: consells per a cuidadors, nutrició, prevenció, farmacologia, tractaments, etc. També hi trobareu els clàssics entreteniments per exercitar la vostra capacitat cognitiva i, com no, les seccions que mostren la feina que fem des de l’AFa i als Centres Alois a les seccions Què hem fet. No hi falta tampoc un breu recull -és impossible fer-ne un d’extens- dels actes que vem fer al Dia Mundial 2018, de tot el que es fa als Centres Alois i del que van donar de si les desfilades «La Memòria està de Moda» al Prat i a Cornellà.

Finalment, seguint amb els continguts que trobareu al B44, hem de destacar també l’exposició del Plà de Sostenibilitat Econòmica que ens veiem obligats a aplicar per la conjuntura actual i les previsions a la baixa de corresponsabilitat pública. Hem estat 25 anys oferint serveis gratuïts als socis i gestionant els diners de l’entitat de tal manera que hem pogut creixer fins a tenir tres Centres Alois, pioners en el seu segment i en els que apliquem totes les teràpies i mètodes que es poden aplicar avui en dia en centres d’aquestes característiques, un nou espai d’estimulació cognitiva, i multitud de tallers i serveis de tot tipus arreu de la comarca, amb 34 treballadors en nòmina i 15 professionals externs, però, arribat aquest punt i tenint en compte les previsions de cara al futur de finançament públic, és moment de replantejar les coses. Així doncs, tal i com va aprovar l’Assamblea de socis el passat mes de maig, a partir d’ara els serveis tindran un cost. És per garantir el futur -ja a curt termini- de l’entitat  i perquè ens ho exigeixen les administracions que col·laboren amb nosaltres. En el Butlletí ho trobareu tot explicat amb detall.

Doncs res, per acabar recordar-vos que els socis, entitats, col·laboradors i administracions rebreu – de fet,  heu d’haver rebut ja fa dies- el buitlletí en format paper a la vostra casa o seu, junt amb el pograma dels actes que l’AFA ha organitzat per tota la comarca i la invitació per la celebració del 25è aniversari de l’AFA, que es celebrarà el proper 26 d’octubre a l’Auditori de Cornellà.

Sense més preàmbuls, us convidem a fer una ulladaal Butlletí 44 de l’AFA Baix Llobregat. El podeu trobar en format PDF a la secció web de butlletins, clicant a l’enllaç que trobareu al final d’aquestes línies o a la mateixa pàgina principal de la web, sota de l’agenda. 

Esperem que us agradi i us sigui d’utilitat!