es

Mossos i FAFAC presenten el calendari solidari 2018 dedicat a les festes catalanes.

 

Per cinquè any consecutiu s’ha presentat el calendari solidari dels Mossos d’Esquadra corresponent a l’any 2018, dedicat un cop més a les persones amb Alzheimer i als seus cuidadors. El calendari s’ha realitzat en col·laboració amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), que rebrà els beneficis recaptats de la seva venda.

Aquesta nova edició ha tingut com a fil conductor les festes i les tradicions d’arreu de Catalunya, «fortament arrelades al territori i representatives de la cultura catalana”. Les imatges, on surten agents del cos policial, malalts i familiars, recullen diverses festivitats, com ara la Patum de Berga, les Santes de Mataró, Temps de Flors de Girona, la Festa del Renaixement de Tortosa o bé la Passió d’Esparreguera.

La presentació del calendari, que va tenir lloc al Palau de Pedralbes el passat 21 de novembre, va comptar amb la presència de diversos comandaments dels Mossos així com de membres de la FAFAC i representants de les seves diferents associacions. En l’acte, la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, va explicar que la iniciativa significa molt per que dóna “recursos i visibilitat a la problemàtica de la malaltia de l’Alzheimer, així com a les seves famílies”. Fernández va recordar que les AFA treballen amb més de 8.000 famílies arreu del territori català. I que per això el calendari és un “projecte solidari de gran valor que permet donar continuïtat als programes d’atenció als familiars i cuidadors i les persones que pateixen la malaltia”.

La presidenta de la FAFAC també va voler agraïr la col·laboració voluntària de tota la gent implicada en el procés d’elaboració del calendari, des dels mateixos Mossos, així com del fotògraf de les sessions, el dissenyador que n’ha fet la maquetació i de la impremta. Tota una xarxa de professionals destacats que de manera desinteressada han fet possible la realització d’aquest projecte solidari.

Aquesta edició és a més a més molt especial per la FAFAC perquè coincidirà amb el vintè aniversari de la seva fundació, el 1998. Un any que des de la Federació esperem compartir amb tots vosaltres amb plè de moments especials i memorables.

En la presentació també va participar el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos, Joan Carles Molinero, qui va subratllar que el cos vol contribuir a «augmentar la sensibilització social davant una malaltia que afecta i colpeja cada vegada més la nostra societat». Molinero també va afirmar que els Mossos d’Esquadra volen «caminar de la mà de la ciutadania» per contribuir a construir «una societat més segura, però també més humana i solidària».

 Amb l’edició d’enguany la FAFAC es proposa superar les xifres de venda dels altres anys per tal de poder portar a terme tots els diferents projectes destinats a les persones afectades i als seus cuidadors. Per això us animem a tots i totes a escampar la nostra crida de solidaritat en favor de la lluïta contra la malaltia. Us convidem també a veure el making off de com van ser les sessions fotogràfiques en aquest emotiu vídeo!

 

Font: www.fafac.cat.