ca

Centres

CENTRES ALOÏS
AULES DE MEMÒRIA
ESPAIS FEM MEMÒRIA

Per atendre els malalts d’Alzheimer durant les diferents etapes de la malaltia, l’AFA Baix Llobregat gestiona diversos Centres. CAda Centre té un perfil determinat, però sempre s’hi treballa amb el màxim respecte, empatia i professionalitat, i, òbviament, sense subjeccions ni físiques ni farmacològiques i sota el prisma de l’Atenció Centrada en la Persona.

  • Els Centres Alois són la joia de la corona de l’AFA, Centres de Dia especialitzat en Estimulació Cognitiva de Descàrrega Familiar en els que les persones amb alguna malaltia neurodegenerativa son ateses per atentes professionals del sector des de les 9 del matí a les 18 de la tarda. S’hi duen a terme tots els programes d’estimulació existents que han demostrat la seva eficàcia, des de Teràpia assistida amb animals, a la realitat virtual. S’hi fa l’esmorzar, dinar i berenar i també s’hi ofereixen serveis extres com el de dutxa,  podologia o perruqueria. Aquest servei està pensat per persones en etapes lleus i moderades de la malaltia.
  • L’Espai Fem Memòria és un Centre d’atenció especialitzada dirigit a persones grans que comencen a tenir algun problema de memòria, que es troben en fases inicials d’alguna malaltia neurodegenerativa o que pateixen deteriorament cognitiu lleu derivat d’altres patologies. Persones autònomes en les activitats de la vida diària i tinguin necessitat de sentir-se actives. És un recurs previ al Centre de Dia en el qual es realitzen diversos programes i activitats que busquen alentir el procés neurodegeneratiu i millorar la qualitat de vida i el benestar emocional dels afectats.
  • Les Aules de Memòria de l‘AFA Baix Llobregat estan ubicades en un espai annex als centres Alois i estan adreçades a malalts d’Alzheimer o afectats per altres tipus de demència en fases inicials, amb l’objectiu -entre d’altres- de proporcionar a cada malalt/a l’ estimulació que necessita segons les seves capacitats, oferint un repertori divers, innovador i amè d’activitats d’estimulació cognitiva, sempre amb material de qualitat i el menys infantil possible i de la mà d’una psicòloga. Es treballa amb ordinadors de pantalla tàctil en els que hi ha instal·lat el programa informàtic Gradior, que permet als usuaris dur a terme les tasques que planifiquem de forma molt senzilla, tot i no tenir coneixements previs d’informàtica.

Podeu trobar més informació sobre cada Centre clicant a la icona corresponent.