ca

Actes de difusió sensibilització i esbarjo

Sense ser pròpiament i directa un servei destinat a malalts o familiars com a tal, els actes de difusió,  sensibilització i esbarjo si que son un servei a la societat, i, indirectament, als afectats per l’Alzheimer, doncs serveixen per conscienciar sobre la problemàtica de la malaltia, informar  de les seves característiques i implicacions i de la feina de l’AFA, així com per recaptar fons per poder oferir serveis de qualitat a malalts i malaltes i als seus familiars.

A més, en molts d’aquests actes hi col·laboren familiars d’afectats per la demència i, fins i tot, alguns dels malalts en fases més primerenques, oferint-los un espai recreatiu d’esbarjo i desconnexió en el que, a més, poden relacionar-se en un ambient festiu amb altres familiars, combatent així l’aïllament propi del cuidador.

Les excursions de la calçotada i a Montserrat es fan amb els malalts i malaltes i els seus familiars, per poder compartir un dia especial i desenfadat en uns entorns de gran bellesa i compartir vivències amb altres famílies amb la mateixa problemàtica.

Tot seguit trobareu una petita descripció dels actes de difusió i sensibilització de l’AFA Baix Llobregat. 

DESFILADA “LA MEMÒRIA ESTÀ DE MODA” A CORNELLÀ

Per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer organitzem des de l’any 2002 la desfilada popular de moda a l’Auditori de Cornellà en la que membres del consistori, personalitats de la ciutat i voluntaris desfilen per la passarel·la amb els models cedits pels comerços de moda de la ciutat. Com passa amb la Desfilada del Prat, és una passarel·la popular que, amb el suport de moltes empreses i comerços de Cornellà, s’ha consolidat com un dels actes ciutadans de més participació de la ciutat i un dels esdeveniments més esperats de l’any. 

DESFILADA “LA MEMÒRIA ESTÀ DE MODA” AL PRAT

Per a la Temporada Primavera – Estiu, duem a terme, des de l’any 2001,  una desfilada popular al Teatre Modern que ja forma part de la tradició pratenca. En aquesta desfilada, com a la de Cornellà,  desfilen per la passarel·la membres del consistori, personalitats de la ciutat i molts voluntaris engalanats amb els models més destacats que els comerços de moda del Prat cedeixen per aquesta ocasió tan especial. Hi col·laboren també empreses i comerços de diferents àmbits aportant productes amb els que s’obsequia els participants i  comerços del Prat i s’organitza un sorteig entre els assistents. Un acte digne de ser vist!

DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER

El 21 de setembre va ser declarat “Dia Mundial de l’Alzheimer” per la Organització Mundial de la Salut. És al voltant d’aquesta data, doncs, que l’AFA Baix Llobregat organitza una campanya de difusió de l’efemèride i programa un seguit d’actes a les diferents poblacions de la comarca amb la finalitat de conscienciar sobre la problemàtica de la malaltia. Volem difondre la patologia , donar a conèixer a la societat el suport associatiu amb que compten els malalts i malaltes els seus familiars i incrementar la conscienciació pública sobre aquesta malaltia. Podreu veure tota la programació dels actes a l’agenda de la nostra web.

FESTIB@LL (EL PRAT DE LLOBREGAT)

Al Prat de Llobregat, i amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, celebrem cada any des de temps immemorials el festival de balls de l’AFA, festival que compta amb la col·laboració d’escoles de ball i dansa de la comarca. Una festa on la música, el moviment i el color prenen l’escenari per fer-nos gaudir d’allò més. No us el podeu perdre!

FIRA DE LA CANDELERA (MOLINS DE REI)

A la ciutat de Molins de Rei tenim l’oportunitat de presentar el nostre treball a la ciutadania i fer difusió de la tasca que duem a terme en benefici dels malalts d’Alzheimer i llurs famílies.

FIRA DE LA PURÍSSIMA (SANT BOI)

A la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat la nostra entitat disposa d’un espai des del qual informa els visitants del que representa la malaltia d’Alzheimer i com afecta la família. A més, donem a conèixer els nostres serveis i les ajudes que posem a l’abast dels socis.

FIRA DEL GALL (EL PRAT DE LLOBREGAT)

Amb motiu de les festes del Nadal al Prat tenim un espai juntament amb la resta d’entitats de la ciutat per donar a conèixer els nostres serveis i conscienciar la ciutadania de l’impacte de la demència en les famílies que la pateixen.

FIRES D’ENTITATS A DIFERENTS POBLACIONS

Estem presents a les fires d’entitats de les poblacions de la comarca, oferint informació sobre la malaltia d’alzheimer i sobre com podem ajudar a afrontar-la.

JORNADA DE PORTES OBERTES DELS CENTRES ALOIS

Per conèixer in situ el nostre treball als centres d’estimulació global i descàrrega familiar Alois obrim les portes a tothom que vulgui conèixer de primera mà els programes que duem a terme.

TÒMBOLA SOLIDÀRIA (CORNELLÀ)

Amb la col·laboració d’un munt de voluntaris i donants posem 1.000 articles a l’abast de tothom a la Tómbola Solidària que celebrem cada any a Cornellà. Per recaptar fons per l’entitat, hi venem  números que sempre tenen regal. Des d’un pernil a un collaret, passant per mostres d’art úniques o simples detallets, qualsevol número té doble premi: per una part la teva consciència es veu recompensada a l’ajudar al manteniment de la nostra associació i dels serveis que prestem a qui més ho necessita; per una altra, obtindràs un regal segur. En què consisteixi aquest, dependrà de la sort!

CALÇOTADA

Cada any organitzem una excurssió amb calçotada programada per tal d’oferir als nostres malalts i als seus familiars una sortida de germanor i esbargiment mentre gaudim d’entorns especials i diferents. Sempre és tot un èxit!

MONTSERRAT

També celebrem anualment, després de l’estiu, una sortida a Montserrat. Familiars i malalts compartim temps i espai en aquesta sortida en la que, després d’un bon esmorçar, visitem plegats el Monestir de Montserrat. Amb un dinar de germanor per aquelles contrades rematem la jugada!