ca

10 aliments vitals per al teu cervell.

 

El cervell és el centre de control del cos . Controla els pensaments , la memòria , la parla i els moviments . Regula la funció de molts òrgans . Quan el cervell està sa , funciona de forma ràpida i automàtica . No obstant això , quan ocorren problemes , els resultats poden ser devastadors .

La malaltia d’Alzheimer és la forma més comuna de demència entre la gent gran . La demència és un trastorn cerebral que afecta greument la capacitat d’una persona de dur a terme les seves activitats quotidianes . Comença lentament , afecta les parts del cervell que controlen el pensament , la memòria i el llenguatge .

La nutrició és fonamental per prevenir malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer . Donar l’aliment correcte al teu cervell pot fer la diferència per pensar , tenir una bona memòria i gaudir d’un estat d’ànim equilibrat . Assabenta’t aquí de quins són els aliments que per les seves nutrients beneficien la matèria gris i per què.

 

 Aliments intel·ligents

Els àcids gras Omega 3 , la vitamina B , C i E , els antioxidants , els flavonoides , el turó , el triptòfan i altres més , són elements que afavoreixen el rendiment del cervell i la producció de neurotransmissors , que són els encarregats de passar la informació d’una neurona a una altra, i influeixen positivament en les capacitats cognitives .

 

 

1 . El peix blau

La tonyina , les sardines , les anxoves , el salmó o l’anguila són alguns dels peixos blaus que haurien de formar part de la dieta diària per millorar el rendiment del cervell pel seu alt contingut en àcids gras Omega 3 . D’acord amb un estudi del centre d’Investigació de Malalties d’Alzheimer en Easton , EUA que tenen baixos nivells d’Omega 3 amb més freqüència tenen problemes de memòria .

Omega 3 i Alzheimer

Els Omega 3 són greixos poli insaturats , també anomenades àcids grassos essencials , un tipus de greix que l’organisme no pot crear . Un estudi realitzat per la Universitat de Pittsburgh , a Pennsilvània va comprovar que el consum d’Omega -3 ajuda a millorar la memòria dels adults joves i prevé mals com l’Alzheimer .

 

2 . Fruits secs

Els fruits secs , especialment les nous , ametlles i avellanes protegeixen al cervell i ajuden a preservar la memòria pel seu alt contingut en vitamina E , segons un estudi publicant a New England Journal of Medicine que ressalta que la vitamina E pot retardar l’avanç de la malaltia d’Alzheimer i millora l’activitat neuronal .

 

3 . Oli d’oliva

Un altre aliment estrella per al cervell és l’oli d’oliva extra verge . Segons un estudi de la Unitat de Lípids de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​Espanya , el consum habitual d’aquest producte mediterrani millora la memòria verbal és a dir , la capacitat per recordar paraules o situacions verbalitzades , per algú o per nosaltres mateixos .

 

4 . Fruits del bosc

Menjar maduixes , cireres , nabius i altres fruits del bosc ajuda a mantenir l’agudesa mental i disminuir la pèrdua de memòria , segons una Investigacions de l’Hospital Brigham i de Dones a Boston , EUA Van trobar que els seus compostos antiinflamatoris i antioxidants ( flavonoides ) , pot retardar uns 2.5 anys el deteriorament cognitiu .

 

5 . Aliments integrals

Arròs , civada , ordi i altres farines integrals són grans estimulants del cervell , ja que contenen una gran quantitat d’àcid fòlic i vitamina B6 , molt important per al seu correcte desenvolupament. A més , en ser rics en fibra ajuden a que els aliments s’absorbeixin lentament i el cervell rebi la quantitat adequada de glucosa .

 

6 . Ous

El rovell de l’ou conté turó , un nutrient que pertany al grup de les vitamines B que enforteix la connexió nerviosa de les neurones . Segons una investigació de la Facultat de Medicina de la Universitat de Boston , Estats Units , l’augment de la ingesta dietètica de colina pot millorar el rendiment cognitiu i protegiria contra la pèrdua de memòria .

 

7 . Obre’t sèsam !

El sèsam és una excel · lent font d’aminoàcids i de triptòfan , un precursor de les hormones melatonina i serotonina que es relacionen amb el bon humor i l’aprenentatge . D’acord a un estudi publicat pel Journal of Agricultural and Food Chemistry dels EUA , les llavors de sèsam representen la major font de fitoesterols .

 

8 . Poma

Una investigació de la Universitat de Massachusetts Lowell indica que el consum del suc de poma pot augmentar la producció en el cervell del acetylcholine , un neurotransmissor que millora la memòria i transmeten missatges a altres cèl · lules . Aquesta comunicació és vital per prevenir la malaltia d’Alzheimer .

 

9 . Verdures de fulla verda

Els resultats d’un estudi la Universitat Rush de Chicago va mostrar que menjar tres porcions de verdures de fulla verda al dia pot retardar el deteriorament mental en un 40% i preservar l’agudesa mental . La investigació també va trobar que l’alentiment del declivi cognitiu va ser major en les persones de més edat que menjaven almenys dues porcions de verdures al dia.

 

10 . Xocolata negra

Un revelador estudi de l’Escola de Medicina de Harvard suggereix que beure dues tasses de xocolata calenta cada dia durant un mes millora la puntuació en test cognitius i augmenta el flux de sang que arriba al cervell . A més , estimula la producció d’endorfines ( que milloren l’ànim ) i té cafeïna que ajuda a la concentració .