ca

La demència es duplicarà el 2050.

 

El nombre de persones afectades amb demència es duplicarà per al 2050. Així ho exposa el nou informe d’Alzheimer Europa presentat al Parlament Europeu organitzat per l’eurodiputat Christophe Hansen (Luxemburg).

Aquesta investigació avança una reducció en la prevalença de la demència tant en homes com en dones, en els últims deu anys. Unes dades que s’han comparat amb estimacions anteriors de l’EuroCoDe 2008 d’Alzheimer Europa.

S’estima que al voltant de 7.853.705 persones pateixen demència a la Unió Europea (UE27), i en els països europeus representats per membres de UE, 9.780.678. En comparació amb dades anteriors, això representa una reducció significativa de 8.785.645 per a la UE27 i de 10.935.444 per a la regió europea en general.

Les dones continuen sent les més afectades per la demència amb 6.650.228 enfront de 3.130.449 hombres.Se s’estima que el nombre de persones es dupliqui en 2050, augmentant a 14.298.671 a la Unió Europea i 18.846.286 a la regió europea més àmplia.

 

Manca de dades

L’Anuari d’Alzheimer Europe també destaca les limitacions en la investigació disponible sobre la prevalença de demència. De la mateixa manera, posa sobre la taula la falta d’investigació sobre la prevalença de persones menors de 65 anys amb demència. Els experts apunten que falten dades sobre la prevalença de diferents tipus de demència; així com el nombre de persones afectades per diferents etapes, inclòs el deteriorament cognitiu lleu, i la prevalença de demència de persones pertanyents a grups ètnics minoritaris.

Per al director executiu d’Alzheimer Europa, Jean Georges, “és prometedor veure que estils de vida més saludables, una millor educació i un millor control dels factors de risc cardiovascular sembla que han contribuït a una reducció de la prevalença de la demència”.

El nombre de persones que patirà demència gairebé es duplicarà el 2050, augmentant a 14.298.671 a la Unió Europea

Georges apunta que aquest informe demostra que el nombre de persones que viuen amb l’afecció augmentarà substancialment durant els pròxims anys. Una cosa que, al seu parer, exercirà una major pressió sobre els serveis assistencials. “Tret que s’identifiquin millors formes de tractar i prevenir la demència”, ha aclarit.

Segons la seva opinió, “si les persones amb demència, les seves famílies i cuidadors han de rebre l’atenció d’alta qualitat i centrada en la persona necessiten, els governs han d’assegurar que els seus sistemes de salut i atenció estiguin preparats per satisfer aquesta demanda”. Georges creu que calen més inversions en recerca sobre el tractament i la prevenció de la demència “.

 

l’estudi

Es tracta d’un informe que presenta els resultats d’una anàlisi col·laboratiu d’estudis recents de prevalença a Europa. És el cas de l’Estudi EURODEM, realitzat a principis dels anys 80 i actualitzat el 2000; el Projecte d’Alzheimer Europe Col·laboració europea sobre la demència-EuroCoDe (2006-2008), i de Alcove, primera acció conjunta de la UE sobre la demència (2011-2013). Com el més recent d’aquests estudis té sis anys, Alzheimer Europa va reconèixer la importància d’establir estimacions de prevalença de demència més recents, utilitzant la literatura acadèmica més actualitzada sobre el tema.En total, es van incloure un total de 16 estudis que complien criteris de qualitat predefinits en l’anàlisi col·laboratiu.

 

 

font: https://gacetamedica.com/investigacion/la-demencia-se-duplicara-para-2050/