ca

5 apps per exercitar la memòria i entrenar el cervell

 

A mesura que passen els anys, tant el nostre cos com la nostra ment comencen a afeblir-se. El procés és inevitable, però és possible minimitzar els efectes i evitar problemes més severs si entrenem, no només el nostre físic sinó també el nostre cervell.

Malalties degeneratives com l’Alzheimer i la demència senil no tenen cura, però si exercites la teva memòria pots prevenir la seva aparició

Malalties com l’Alzheimer o la demència senil no tenen cura, però es pot prevenir la seva aparició primerenca exercitant la memòria amb activitats fora del comú o difícils de realitzar. Així ho asseguren molts neurocientífics, que fins i tot aporten pautes a través de YouTube, com et comentàvem fa unes setmanes.

La memòria és un múscul. Realitzar una tasca constantment millora l’activitat cerebral a el principi, però si es fa de forma repetitiva el cervell s’acostuma i ja no suposa cap repte. Per això activitats com aprendre un idioma nou, com ara, xinès mandarí poden servir d’ajuda, ja que mai es deixa d’aprendre i exercitar la memòria.

A més d’això, hi ha algunes aplicacions mòbils que poden ajudar a prevenir malalties mentals en el futur i ens ajuden a exercitar la memòria. Hem seleccionat les següents:

-Skillz: està composta per nombrosos jocs de lògica per ajudar-te a exercitar la memòria, entrenar les teves sentits i reflexos, augmentar la precisió i velocitat en les teves activitats i millorar la coordinació amb activitats de colors. El joc es desenvolupa per nivells i a cada pas encertat vas acumulant estrelles. Està disponible per a usuaris iOS i Android, i es pot jugar en família perquè aquesta adaptat a persones de totes les edats.

-El Mestre Lògic 1: aquest joc de lògica esprem el màxim la teva capacitat de resoldre difícils endevinalles. Resol les interrogants més inusuals usant els teus coneixements i habilitats mitjançant preguntes molt complexes que involucren l’ús de la memòria, l’atenció i pensar més enllà del que és habitual. Millora les teves habilitats cognitives i aconsegueix que la teva ment sigui més flexible. Està disponible per a usuaris iOS i Android.

-Entrenador de cervell (Brain Trainer)a través d’un conjunt d’activitats, proves i reptes, aquesta aplicació t’ajudarà a exercitar la memòria. Disposa d’àrees de concentració, enfocament, velocitat i precisió. Amb només 20 jocs pots millorar la teva agilitat mental i treballar les diferents parts del cervell. Disponible només en Android.

-Lumosity: aquest és un programa d’entrenament cerebral completament gratuït que està disponible per a usuaris de iOS i d’Android. Ajuda, de manera divertida, a crear nous hàbits per millorar habilitats cognitives i la manera de pensar. Posa a prova la teva pensament crític, la memòria i tracta de resoldre tots els problemes que es plantegen.

-NeuroNation: aquesta aplicació ajuda a l’usuari a entrenar el seu cervell diàriament. És especial per a persones amb mala memòria, problemes de concentració o una lenta manera de pensar a l’intentar resoldre els seus problemes. Amb només 15 minuts a el dia serveix per anar exercitant la memòria i millorar el cervell. Està disponible en iOS i Android.

 

 

 Joaquín Romero

5 apps para ejercitar la memoria y entrenar el cerebro