ca

Inventen unes sabates amb GPS per a persones amb Alzheimer.

 

Una empresa japonesa ha creat unes sabates amb geolocalització, és a dir, que seran capaços de comunicar-se amb un dispositiu mòbil i dir-nos en tot moment quina és la situació exacta de la persona que els porti llocs.

Estan especialment indicats per a la gent gran amb demència o malalts amb alzheimer que, sovint, pateixen algun tipus de desorientació i poden acabar deambulant pel carrer sense trobar el camí de tornada a casa.

Els GPS Dokodemo Shoes, que així es diuen, seran una eina molt útil especialment per als familiars d’aquestes persones que ja no hauran de preocupar-se que surtin al carrer soles o s’allunyin de la seva ruta habitual sense saber-ho abans. Aquestes sabates envien una notificació al mòbil al qual estiguin connectats amb la informació exacta en cas que la persona que els calça s’hagi desviat de la seva llar, avisant des dels primers metres i fins a una distància de més de 500 metres.

El dispositiu es troba a l’interior de la sabata esquerre i, a través de l’aplicació, se’ls podrà localitzar utilitzant un petit mapa.

Cada dia desapareixen a Espanya al voltant d’un centenar de persones i, segons l’Organització Mundial de la Salut, cada any es diagnostiquen més de 7 milions de nous casos de demència i es xifra en uns 48 milions de persones al món les que actualment poden patir- .

Es veu que aquestes sabates porten al mercat des de fa 4 anys però fins ara només han estat disponibles al Japó. Això sí, s’espera que aviat aterrin a Europa amb un preu d’uns 250 euros. Per ara, l’empresa nipona que els ha creat assegura que estan tenint molt bona acollida i que va ser de molta ajuda per als familiars d’ancians i malalts d’alzheimer.

 

 

José Luis Real

Fuente: cadena100.es