ca

6 d’abril, manifestació a Barcelona per una Catalunya Social.

 

 

Partint de la premissa ‘Si volem que ens incloguin, ens hem d’incloure. Nosaltres també volem formar part d’aquesta Catalunya Social’, des d’ECOM (moviment associatiu integrat per asociacions de persones amb discapacitats en què AFABaix  està federada)  instem a totes les associacions federades i als seus socis i/o associats, familiars i professionals a participar, el proper diumenge 6 d’abril, a la manifestació que han convocat a Barcelona diferents organitzacions socials i sindicals, sota el paraigües de la plataforma Prou Retallades i emmarcada en el lema ‘Per una Catalunya Social’. 

L’objectiu d’aquesta mobilització és fer sentir la veu ciutadana en defensa dels nostres drets, un drets que la política de retallades que estan imposant el Govern de Catalunya i el Govern central ens estan arrabassant fins al punt que l’estat de benestar estar sent desmantellat. 

Com a ciutadans que som, i com a afectats directes de les retallades, les persones amb discapacitat física o malalties neurodegeneratices no podem faltar en aquesta mobilització. Tenim el deure de reivindicar les dificultats que pateix el nostre col·lectiu i exigir responsabilitats i solucions de futur. Per això la Junta d’ECOM ha decidit sortir al carrer el proper 6 d’abril al costat d’altres col·lectius socials i sindicals per sumar forces, fer sentir la nostra veu i fer-la arribar a oïdes d’aquells que tenen el poder per decidir. Us convidem a totes les entitats ia als seus socis, simpatizants i afectats en general, a acompanyar-nos per fer visible el nostre col·lectiu i per defensar els nostres drets amb la resta del conjunt de la ciutadania.

Sota el títol ‘Per una Catalunya Social’, el col·lectiu promotor d’aquesta manifestació ha elaborat un manifest on se situa el model de país cap a on cal avançar i on es detallen les prioritats que s’han d’abordar per encaminar-nos de nou al reforçament de l’estat de benestar i a la garantia d’uns serveis públics de qualitat i amb equitat. Us adjuntem aquest manifest, les propostes del qual la nostra organització, en general, subscriu. 

 

Perquè defensa un servei nacional de salut públic, universal i de qualitat, que garanteixi el dret a la salut. 

Perquè aposta per l’educació pública i demanda una escola inclusiva que garanteixi un sistema educatiu en igualtat d’oportunitats per a tothom.

Perquè demana acció per la creació d’ocupació i la lluita contra l’atur i la precarietat i una aposta ferma per les polítiques actives d’ocupació. 

Perquè demana una administració propera a la ciutadania, basada en la cooperació entre administracions per donar resposta a les necessitats dels ciutadans/es, des del compromís democràtica i la participació. 

Perquè exigeix una fiscalitat justa, redistributiva que gravi més les rendes del capital que les del treball i que permeti garantir els recursos suficients per finançar una Catalunya social. 

Per totes aquestes demandes, i altres que podeu llegir en el manifest, ECOM se sent cridat a donar suport a aquesta mobilització. 

 

 CONVOCATÒRIA

Inici de la manifestació: 12 h. a Plaça Urquinaona.

PUNT DE TROBADA ECOM: Plaça Urquinaona cantonada Pau Claris. 

US HI ESPEREM!