ca

Les sortides al carrer redueixen les descompensacions que pateixen les persones amb Alzheimer

 

Amb aquestes sortides es podrà «recuperar la normalitat de les seves rutines, passejar, fer activitats de psicoestimulació que són tan necessàries i terapèutiques» tal com apunta el neuròleg Domènec Gil. De fet, afegeix aquest especialista que, «aquests beneficis en les capacitats mentals aportaran una millora de les tasques quotidianes, en l’estat d’ànim, reduint el nerviosisme i l’ansietat o fins i tot l’agressivitat, i en conseqüència una menor prescripció de fàrmacs per alleujar aquests símptomes ». El neuròleg recorda que és molt important recuperar la rutina i els seus hàbits per al benefici emocional com funcional.

Les sortides al carrer que beneficiaran les persones amb Alzheimer evitant que s’accelerin alteracions conductuals i de comportament a causa de l’confinament

Amb l’emergència sanitària el sistema assistencial ha quedat alterat per les visites de seguiment de persones amb Alzheimer. Això, ha tingut un efecte en els cuidadors principals que, davant d’una descompensació de la malaltia han estat més prudents a realitzar consultes als professionals. Tot i que no s’ha recuperat la normalitat, en aquests últims dies, hi ha hagut un repunt de trucades per part dels cuidadors de fins al 25% sobre la descompensació de símptomes que presentaven els seus familiars. Alguns dels més habituals són trastorns de conducta com l’agressivitat, al·lucinacions, idees delirants, o conductes intrusives entre d’altres.

Per això, Gil alerta que la xarxa d’atenció mèdica haurà de protocol·litzar la volta a la normalitat. Durant l’estat d’emergència, s’han alterat els serveis assistencials generant una acumulació de nous casos per diagnosticar als quals s’haurà d’afegir el seguiment de persones diagnosticades i el d’aquelles que hauran presentat noves alteracions clíniques. 

 

Las salidas a la calle reducen las descompensaciones que sufren las personas con Alzheimer