ca

Acaba a Bilbao una cursa contra l’Alzheimer que va sortir de Cadis.

 

L’Arenal de Bilbao ha posat el punt final avui a la cursa solidària Quilòmetres de futur contra l’Alzheimer, a peu i per relleus, que va sortir de Cadis el 10 de juny, amb un últim relleu que ha recollit el mític porter José Ángel Iríbar.

Avui l’última etapa ha sortit d’Eibar i ha entrat a Bilbao per l’alt de Sant Domingo, on una representació de bombers de la vila ha agafat el testimoni. La cursa anava precedida d’un vehicle antic dels bombers, cos que s’ha involucrat des de la seva sortida a Cadis.

Aquesta cursa ha recorregut 1.500 quilòmetres fins a la seva arribada de Bilbao, amb la finalitat de recaptar fons destinats a la formació de cuidadors de persones amb Alzheimer i altres demències.

Les poblacions per les quals ha passat aquesta acció solidària són Cadis, Jerez, Sevilla, Lora del riu, Còrdova, Cardeña, Ciudad Real, Toledo, Madrid, Segòvia, Aranda de Duero, Burgos, Vitòria, Irurzun, Donostia, Eibar i Bilbao.

Es tracta d’una iniciativa d’un grup de dones i homes solidaris de diferents llocs que han constituït l’associació “El Futur és la Memòria” amb aquesta finalitat.

Els fons obtinguts amb les inscripcions, la venda de samarretes, les donacions particulars, els ajuts públics i els patrocinis seran administrats conjuntament per la CEAFA (Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer) i la Fundació Aubixa, dedicada a l’Alzheimer i al envelliment. 

 

Font: eldiario.es