ca

Aconsegueixen neutralitzar el principal gen associat a l’alzhèimer.

 

Una investigació duta a terme a l’institut Gladstone (California, USA) ha conclòs amb una de les notícies més esperades, al mateix temps que important, pel que fa a l’evolució mèdica es refereix. El grup d’investigadors encarregat d’aquesta indagació, ha aconseguit neutralitzar per primera vegada el gen més important relacionat amb la malaltia de l’alzhèimer.

 

La proteïna apoE4, principal culpable

En estudis anteriors ja es va poder demostrar com la Apolipoproteïna E4 (apo E4) era la principal causant de l’aparició de la malaltia d’Alzheimer en les persones. De fet, es va arribar a estipular que tenir una còpia d’aquest gen arriba a duplicar la probabilitat de desenvolupament de la malaltia, mentre que si es posseeixen dues còpies, el risc augmenta fins a una quantitat de 12 vegades.

L’equip de professionals ha fet un pas de gegant cap a la cura d’aquesta malaltia. L’institut Gladstone es va proposar establir si era la pròpia proteïna apo E4 la causant dels símptomes, o era la manca d’ella. Per aconseguir-ho, aquests investigadors van usar la tecnologia de cèl·lules mare per crear noves neurones a partir de les cèl·lules de la pell que havien estat donades per pacients portadors de la malaltia amb dues còpies de la proteïna. Un cop creades, van utilitzar un corrector d’estructura genètic per combatre-la. El resultat: van aconseguir eliminar qualsevol rastre de la malaltia.

 

Avanç en la cura

Aquesta és la dada que fa confiar d’un veritable avenç en la cura de l’alzhèimer. Aquesta investigació ha deixat de banda cèl·lules relativament similars, com la dels ratolins, per tractar directament amb cèl·lules humanes. Els mateixos investigadors s’han posat ja en contacte directe amb la indústria farmacèutica per començar a treballar en un possible medicament o vacuna amb aquestes millores en els seus compostos i començar a usar-lo directament sobre les persones.

Estimen que en un període de no més de 10 anys, les persones que pateixen alzheimer podran viure amb la malaltia sense haver de fer front a tan devastadors símptomes.

 

 

font: www.hispantv.com  // Traducció al Català: X. R.