ca

AFA Baix LLobregat al VI Congreso Nacional d’Alzheimer.

 

L’any 2015 representa una data important per a la Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències. CEAFA compleix 25 anys d’existència, treballant per millorar la qualitat de vida de tots els que conviuen amb l’Alzheimer i altres Demències. No se’ns ocorre millor manera de commemorar aquest esdeveniment que amb l’organització del VI Congrés Nacional d’Alzheimer CEAFA; un projecte ambiciós que es caracteritza per:

     .Ser un Congrés propi de CEAFA. Organitzat exclusivament per la Confederació i per a tota l’estructura confederada.

     .Tenir un contingut de caràcter eminentment associatiu i social; el principal objectiu és celebrar un Congrés útil per als assistents, de manera que puguem aportar i rebre coneixements que serveixin per adaptar-los i implantar-los en les nostres pròpies associacions.

     .El Congrés vol ser el marc que ens permeti construir la Confederació que volem, de manera que aborda continguts de caràcter estratègic i polítics.

     .Ser un Congrés participatiu, no només en el seu desenvolupament, sinó també des del moment mateix de la seva concepció i disseny.

Sota el lema “25 anys. Avançant junts “recollim l’esperit de la Confederació del futur, més oberta, transparent i participativa a les seves entitats membres, i més compromesa encara si és possible amb la defensa dels drets de tots els que conviuen amb la malaltia -pacients i familiars cuidadors-.

La Fira de Valladolid acollirà a representants de tota l’estructura confederal, voluntaris i professionals de les més de 300 Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències que dia a dia s’afanyen per millorar la situació de les famílies afectades. S’espera que al voltant de 400 o 500 persones es donin cita en aquest Congrés i comparteixin els seus coneixements i experiències, aportin les seves visions sobre les maneres d’intervenir en les conseqüències de la malaltia i, en definitiva, enriqueixin la tasca de la pròpia Confederació.

Durant els dies 12, 13 i 14 de novembre de 2015, Valladolid serà l’eix neuràlgic de l’acció social contra l’Alzheimer, acollint un esdeveniment únic amb vocació constructiva i d’influència per a la dotació de contingut a la Política d’Estat que aquest país necessita.

L’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat hi és representada per la presidenta i dos psicòlegs. A més hi realitzarà dues ponències: 

LA INTEGRACIÓ DE LA TECNOLOGIA EN LA INTERVENCIÓ. Utilització de pissarres digitals en la estimulació cognitiva.

A càrrec d’ Antonia González Castilla. Enfermera titulada post graduada en demències. Coordinadora centres Alois d’ AFA Baix Llobregat.

SUPERANT LES TNF (Teràpies No Farmacològiques). Pèrdues i dol anticipat en la malaltia d’ Alzheimer.

Dr. Josep Vilajoana Celaya. Psicólogo clínico y social. Asesor y colaborador de AFA Baix Llobregat.