ca

AFA Baix Llobregat celebra els seus vint anys d’atenció als malalts d’Alzheimer i les seves famílies.

 

L’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat va néixer l’any 1994, de la mà de qui encara avui és la seva presidenta,  Ma. Rosa Giner, familiar cuidadora de dos malalts d’Alzheimer que havia patit la indefensió en que es trobaven aleshores els malalts d’Alzheimer  i llurs familiars (en aquell temps amb prou feines es coneixia aquesta malaltia), i va decidir fer alguna cosa per millorar la qualitat de vida dels afectats.

En els seus inicis, l’associació era una delegació de l’AFA Barcelona al Baix Llobregat, però més tard es va escindir d’aquesta organització i es va constituir en una de nova: l’AFA Baix Llobregat, que es va establir com a entitat autònoma, tenint com a àmbit d’influència les poblacions del Baix Llobregat, una comarca amb més de 800.000 habitants i amb una gran incidència de la malaltia d’Alzheimer, degut a l’elevat nombre de persones grans que hi ha en aquesta comarca.

Des d’aleshores l’associació no ha parat de créixer, assessorant i ajudant familiars, realitzant actes de difusió, xerrades, cinefòrums, festivals de moda i ball per recaptar fons, realitzant cursos per a cuidadors, tallers de memòria, sent present en debats, forums i congressos que tractin la malaltia, atenent els centres de dia que ha posat en marxa…

Enguany, doncs,l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat compleix el seu vintè aniversari. I ho vem celebrar el dia 20 de setembre a Sant Feliu, amb un seguit d’actes que van culminar en un dinar de germanor en què es va agrair el suport de tots aquells que ens han ajudat a vetllar pel benestar dels malalts d’Alzheimer i els seus familiars.

Actes que van començar amb una missa a la Catedral de Sant Feliu, en memòria dels que ens han deixat, en suport als cuidadors i en senyal d’agraïment per la trajectòria de l’Associació. Després vam celebrar unes sardanes a la plaça de la Vila amb l’actuació dels Castellers de Cornellà, finalitzant amb un aixecament de globus, simbolitzant la memòria que “vola”. 

En acabat es va dur a terme el dinar de germanor, a la sala Ibèria, amb la presència de representants polítics i socials de diferents àmbits, en el transcurs del qual es realizon breus actuacions de música i ball, i un reconeixement públic a tots aquells que ens han donat el seu suport al llarg de la nostra trajectòria, especialment als consistoris que s’han sumat a la campanya d’Ajuntaments Solidaris amb l’Alzheimer. 

Gràcies, de tot cor, a tots els que ens heu donat el vostre suport per poder assolir aquest 20è aniversari, sense tots vosaltres no hauria estat possible.