ca

AFAV presenta un llibre d’aventures per apropar els infants i joves a l’Alzheimer.

 

El llibre explica la història del senyor Nicolás, que pateix Alzheimer però que viurà una excitant aventura gràcies al seu nét Nico i a la seva boja colla d’amics. Junts faran un viatge a través del temps que els portarà a viure mil i unes aventures, enfrontant-se a dinosaures, gladiadors i, sobretot, a la malaltia.

A la presentació de l’obra, la venda de la qual servirà en part per recaptar fons per AFAV i que està editada per Pla Editorial, van assistir l’autor del llibre, el seu il·lustrador i la presidenta de l’entitat, Ana María Ruíz.

Nacho Golfe ha escrit aquest llibre no només dirigit als nens d’entre 10 i 12 anys, sinó també “pensat per llegir en família o realitzar lectures acompanyades en els col·legis”. “A tots ens pot venir bé una visió amable i emotiva de l’Alzheimer”, ha assegurat. 

 

HISTÒRIES PERSONALS DARRERE DE L’OBRA

‘El Capità Zheimer’ és una obra de teatre escrita per Nacho Golfe, un mestre del Col·legi Assumpció de la Mare de Déu de Riba-Roja, que va voler acostar l’Alzheimer als seus alumnes de manera que puguin entendre la malaltia sense que els resultés massa dura, pel que va decidir transformar-la en un llibre per poder arribar a més nens.

Golfe va viure de prop aquesta malaltia, al patir-la la seva àvia, així que no li va ser difícil escriure una obra de teatre en la qual la boja colla de Nico ajudés al seu avi, el Senyor Nicolás, a recordar “la seva història”, gaudint d’una gran aventura a través del temps, en la que converteixen el senyor Nicolás en un gran súper heroi, El Capità Zheimer.

“Per combatre l’Alzheimer que patia la meva àvia vaig decidir treure forces dels nens, perquè ells tenen el major poder que cap superheroi pot tenir: l’humor, capaç de convertir per moments l’Alzheimer en un somriure, i l’amor, capaç de fer que el record de la meva súper-àvia quedés gravat per sempre en una història, la història del Capità Zheimer “, ha relatat.

El motiu pel qual Raül Arrué es va embarcar en aquest projecte va ser també la seva experiència personal. “La meva àvia ho pateix i veig com se’n va cap a un lloc buit. Em pregunto, què som sense els records? Cada home i cada dona es defineix a si mateix amb el temps, per les experiències que viu, pels seus records, crec que som memòria “, ha explicat l’il·lustrador.

“Encara que a la meva àvia no li falta de res, sento la necessitat de transmetre i ajudar, des de l’empatia. I encara que la vida de vegades ens empeny a altres menesters, avui puc dir que aquest llibre servirà no només per a suportar la malaltia en la nostra família, i si cap encara més unir-nos, sinó que servirà també per a altres com un suport i donarà consciència que és el nostre deure no oblidar el que els majors van fer per nosaltres “, ha afegit.

Ana María Ruíz ha agraït a tots dos artistes “tant que hagin escrit aquest llibre com la seva solidaritat amb la nostra associació”. “Amb un llibre com aquest arribarem als més petits de les famílies per fer-los entendre el que suposa aquesta malaltia, però des del que encara es pot fer amb els malalts, el que ells mereixen i la felicitat que encara podem donar-los”, ha dit . ‘El Capità Zheimer’ pot adquirir-se en l’Fnac València, els centres de dia de AFAV i a través de la pàgina web de l’obra, que a més està pensada per portar-la als col·legis tant en la seva versió escrita com en obra de teatre.

Font:  www.20minutos.es