ca
Notícies

Així és la nova funció d’Alexa que ajuda a combatre l’Alzheimer.

  • Aquesta nova habilitat ajuda a estimular cinc funcions cognitives diferents del cervell
  • Està dissenyada per poder fer una rutina setmanal que no requereix més de 20 minuts al dia

La Confederació Espanyola d’Alzheimer i altres Demències (CEAFA) acaba de presentar al costat d’Amazon, una nova habilitat o Skill del seu assistent virtual Alexa, amb el qual pretenen ajudar persones que pateixen malalties de deteriorament cognitiu, com l’Alzheimer o la demència a alentir els efectes mitjançant l’ús de teràpies no farmacològiques.

Aquesta col·laboració entre CEAFA i Amazon Alexa sorgeix amb l’objectiu d’alentir el deteriorament cognitiu lleu-moderat de les persones amb demència o que han patit una malaltia cerebrovascular, tot i que com van explicar també pot ajudar persones sanes a fer exercicis mentals i enfortir la seva memòria.

Tal com van explicar durant el seminari online, les Teràpies No Farmacològiques (TNF), combinades amb les Teràpies Farmacològiques (TF) poden ser tan efectives, o fins i tot més en alguns casos, que l’ús de fàrmacs per si sols per al tractament d’alguns dels principals símptomes d’aquesta malaltia, millorant la qualitat de vida de les persones amb demència i també dels seus cuidadors.

La skill de Memòria ajuda a estimular cinc funcions cognitives diferents del cervell (reminiscència, llenguatge, memòria, càlcul i funcions executives i orientació temporal) i està dissenyada per poder fer una rutina setmanal que no requereix més de 20 minuts al dia.

L’aplicació s’ha anat actualitzant des del seu llançament i actualment compta amb més de 700 preguntes. “Per utilitzar la Skill ‘Memoria’ d’Alexa, només es necessita seguir uns simples passos en un dispositiu amb Alexa integrada, com poden ser els dispositius Echo o Fire TV d’Amazon, o fins i tot a través de l’app d’Alexa al mòbil”, expliquen.

Per activar aquesta habilitat, l’usuari tan sols haurà de dir “Alexa, obre la meva memòria”, i a partir d’aquí podrà accedir a tot el contingut de la Skill de CEAFA.

 

Miguel Terán Haughey

Així és la nova funció d’Alexa que ajuda a combatre l’Alzheimer (eleconomista.es)