ca

Ajuda a fer realitat el curtmetratge “Tanto como siempre”!

 

Des de l’Afa Baix Llobregat us volem presentar el projecte del curtmetratge “Tanto como siempre” i animar-vos a col·laborar econòmicament amb la campanya de micromecenatge que l’ha de fer possible.

“Tanto como siempre “, neix de l’experiència viscuda amb la infermetat per l’actriu-directora-guionista Júlia Lara, i vol ser un curt que acosti l’alzhèimer i la seva problemàtica a la societat, “tocant” l’espectador des d’un vessant en què l’alzhèimer ha estat poc retratat: la ficció.

“He volgut parlar sobre l’Alzhèimer perquè he viscut aquesta infermetat molt de prop en la meva família, i, tot i ser una malaltia molt comuna de la que en parlen diversos documentals, no s’ha tractat tant en la ficció com es mereix…i quina manera hi ha millor d’arribar al públic?”, ens comenta, “en els moments que he viscut, ens hauria fet molta falta veure l’alzhèimer des d’una altra perspectiva, perquè quan ets a dins costa bastant veure la part positiva de tot plegat”.

És d’aquesta inquietud i de la voluntat de “mostrar una realitat tal com m’hauria agradat que me l’expliquessin en el seu moment” que neix la iniciativa de “Tanto como siempre”, que ens explicarà com en Francisco, un entranyable ancià que pateix alzhèimer, lluita per aferrar-se a la realitat i no oblidar, sobretot, la dona de la seva vida, na Carmen.

El curt comptarà en el paper de Franciso amb el veterà actor Jaume Plà (Estació d’enllaç, Nissaga de poder i Temps de Silenci), amb la néta de Francisco interpretada per Júlia Lara (que ha interpretat papers diversos papers en series de televisió com “Amar es para siempre” i “Pulsaciones” i que actualment treballa com a presentadora de Clan TV), i amb Betsy Túrnez (actriu i productora de cinema nominada a un Premi Gaudí com a “millor actriu protagonista” per la seva participació en la pel·lícula “El rey Tuerto”) com a dependenta.

Comptarà també amb Cristian Valencia com a guionista i amb la col·laboració de Joan Dausà com a compositor musical. La direcció serà compartida entre la mateixa Júlia Lara i Àlex Murrull, director del saló del Cinema i les sèries de Barcelona. La producció va a càrrec de la Productora “Fuera de Campo Producciones”, de la mà d’Antonio Lama i Irene Vila.

A més tindrà el suport de la nostra entitat, l’AfA Baix Llobregat, de l’AFA del Vallès Occidental, de la Fundació Alzheimer Catalunya, de l’Associació Vallès Amics de la Neurologia, de Fundació Antigues Caixes Catalanes i la Fundació ACE.

Us animem a formar part d’aquest projecte bo i posant el vostre granet de sorra per fer-lo possible tot col·laborant amb la campanya de micromecenatge de la plataforma patrocinam, a la que podeu accedir clicant aquí.