ca

Alois Alzheimer, el neuròleg alemany.

 

Alois Alzheimer va ser el psiquiatre, neuròleg i patòleg alemany que va descobrir la malaltia que porta el seu nom. La seva carrera va començar en 1888, com a resident a l’Hospital de repòs mental i epilèptics de Frankfurt am Main.

Va estudiar Medicina a la universitat de Berlín, Tübingen i Würzberg. Allí va realitzar investigacions sobre demències d’origen artioescleròtic i degeneratiu, també sobre la psicosi. Va ser el 4 de novembre de 1906, a la XXXVII Conferència de Psiquiatres que va presentar la primera descripció d’una demència que després es va cridar Alzheimer.

A la presentació va descriure a una pacient de 51 anys admesa a l’hospital de Frankfurt el 25 de novembre de 1901. La pacient tenia un trastorn caracteritzat per la progressiva pèrdua de la capacitat cognitiva.

També presentava símptomes de lesions localitzades, al·lucinacions, il·lusions i pèrdua de la capacitat d’integració psicosocial. El neuròleg es va interessar pel progrés de la pacient fins a la seva mort. Després d’això, Alois estudi les lesions cerebrals d’ella i després va escriure les troballes.

El text es va titular, “Sobre una malaltia específica de l’escorça cerebral”. Va ser fins a 1992 que l’Organització Mundial de la Salut la va definir la malaltia d’Alzheimer. La patologia és el deteriorament global de totes les funcions corticals superiors, incloent la memòria i pèrdua de resoldre els problemes de la vida diària.

Alois Alzheimer va ser un psiquiatre i neuròleg alemany que va morir el 19 de desembre, però de 1915.

 

font:www.kienyke.com/