ca
Notícies

Alzheimer: així es podria prevenir amb te verd, segons un altre estudi.

Un compost del te verd inhibeix la formació de les plaques tòxiques associades a laparició de la malaltia dAlzheimer.

Els efectes beneficiosos per a la salut del te verd semblen estendre’s més enllà del que fins ara es coneix. Sens dubte és un dels més reconeguts en qüestions de pèrdua de pes. A més, fa part de les dietes per aprimar-se i com a complement favorit de les celebritats per a les rutines d’entrenament.

Tot i això, no només resulta un termoregulador corporal eficaç per al cos, sinó que a més el seu consum suposa un mètode de prevenció contra l’Alzheimer o, almenys, una forma de reduir els riscos de desenvolupar aquesta malaltia, segons un recent estudi realitzat per la Universitat de McMaster, al Canadà, i publicat pel Journal of the American Chemical Society.

El departament de química i biologia química d’aquesta universitat conclou que un compost del te verd inhibeix la formació de plaques tòxiques associades a l’aparició de la malaltia d’Alzheimer.

En concret, el galat d’epigalocatequina (EGCG), un polifenol del te verd, atura la formació de la proteïna beta-amiloide, la qual s’agrupa en plaques que bloquegen les connexions sinàptiques entre les neurones.

I encara que encara no està del tot clara la funció que exerceix la beta-amiloide en el desenvolupament de l’Alzheimer, se sap que la seva aparició en forma de plaques té a veure amb aquesta malaltia que afecta gairebé 50 milions de persones a tot el món.

Ara bé, els investigadors ho van descobrir utilitzant una ressonància magnètica nuclear on el galat d’epigalocatequina (EGCG) del te verd “remodela” els oligòmers beta-amiloides i impedeix que es puguin agrupar en plaques.

“A nivell molecular, creiem que l’EGCG cobreix els oligòmers tòxics i modifica la seva capacitat per créixer i interactuar amb cèl·lules sanes”, segons Giuseppe Melacini, al capdavant de la investigació.

”Tots sabem que actualment no hi ha cura per a la malaltia d’Alzheimer una vegada sorgeixen els símptomes, per la qual cosa la nostra millor esperança és la intervenció primerenca. Això podria significar fer servir extractes de te verd o els seus derivats des del principi, diguem de 15 a 25 anys abans que apareguin símptomes”, conclou Melacini.

 

 

Alzheimer: así se podría prevenir con té verde, según estudio (semana.com)