ca

Aquesta deficiència de nutrients pot augmentar el teu risc de demència.

 

Estudis recents han relacionat la demència amb tot, des de tenir sobrepès, no passar prou temps amb amics i dormir malament fins a un major risc de problemes cognitius. També s’ha demostrat que diversos nutrients són particularment beneficiosos per als nostres cervells, inclosos certs antioxidants que es troben en els nabius i els àcids grassos omega-3 com el DHA, mentre que altres com els greixos trans i el sucre poden causar estralls.

I ara, una nova investigació revela que ser anèmic, una condició en la qual no té prou hemoglobina, el component dels glòbuls vermells responsables de transportar oxigen als seus diversos teixits corporals (inclòs el teixit cerebral), també pot preparar-lo per problemes greus per el camí.

En aquest nou estudi publicat en Neurology, que va seguir a 12.000 persones en el transcurs d’aproximadament 12 anys, els investigadors van trobar que aquells amb els nivells més baixos d’hemoglobina tenien un risc el 29% major de desenvolupar demència i un risc 36% major de desenvolupar Alzheimer durant el període d’estudi.

El fet que l’hemoglobina transporta oxigen per tot el cos vol dir que els nivells baixos podrien privar el cervell de l’oxigen que necessita per funcionar de manera òptima. Els investigadors també van trobar que els nivells anormalment alts d’hemoglobina, que poden ser causats per problemes de salut com malalties cardíaques, es van associar amb un major risc de demència.

L’anèmia, o nivells baixos d’hemoglobina, poden ser causats per una sèrie de problemes de salut, però el tipus més comú és l’anèmia per deficiència de ferro, és a dir, quan no té prou ferro en el seu cos, que pot ser causat per la pèrdua de sang o per la insuficiència d’absorció de ferro. Alguns dels símptomes principals inclouen fatiga, debilitat, marejos i mals de cap.

Les dones que menstruen es veuen afectades de manera desproporcionada per l’anèmia per deficiència de ferro a causa del fet que perden sang durant els seus períodes mensuals, amb aproximadament el 29% de les dones no embarassades a tot el món afectades. Llavors, si no obtens suficient ferro a través de la dieta per compensar el ferro perdut per la menstruació, podries acabar amb anèmia.

Per descomptat, els investigadors assenyalen ràpidament de ser anèmic no vol dir que acabaràs amb Alzheimer o una altra forma de demència. En aquest moment, és només una associació, i una sèrie de factors estan en joc. Però si et sents feble o anormalment fatigada, particularment al voltant del teu període, podria valer la pena que el revisi teu metge. Controlar el seu anèmia és important per diverses raons, ja que també pot contribuir a complicacions com la pèrdua de cabell i problemes cardíacs.

I mentre tant, no pot fer mal buscar fonts de ferro d’alta qualitat en la teva dieta a partir d’aquests aliments rics en ferro d’origen animal i vegetal. Consell professional: el ferro en els aliments vegetals (ferro no hemo) és menys biodisponible que el dels animals (ferro hemo), però pot augmentar l’absorció combinant-ho amb aliments rics en vitamina C.

 

Sara Rada

Fuente: mudiario.com