Un equip de la Universitat de Stanford, ha estat treballant des de principis del nou mil·lenni en un programari que podria ajudar a curar malalties fins i tot des del propi mòbil.
El projecte va arrencar amb la idea de generar un programari que ajudés a curar malalties simulant el procés de plegat de les proteïnes que és el bloc de construcció per als ossos, pell, vasos sanguinis i anticossos que són els que en definitiva protegeixen de les malalties.
El procés no era fàcil i necessitava de milers d’hores de processament pel que l’enfocament va canviar i en lloc d’usar un enorme ordinador, l’equip de científics va decidir que el processament es fes simultàniament en una gran quantitat d’ordinadors. Tant és així que el laboratori compta actualment amb més de 150.000 ordinadors connectats al programari.
Ja en 2007 Sony va començar a treballar en aquest projecte oferint encara més potència a la xarxa d’ordinadors i junts van arribar a aconseguir la major xarxa distribuïda al món que podia completar mil bilions de càlculs per segon.
Ara, uns quants anys després, el projecte mira cap al futur i després d’una prova reeixida, l’equip de Sony Mobile té posada la mirada en portar aquesta tecnologia als smartphones i així ho ha fet.
Acaba de llançar un prototip d’una aplicació mòbil, disponible actualment en una versió beta limitades per a terminals Xperia amb la que segons els estudis es necessitarien al voltant de 50.000 telèfons treballant a temps complet per igual el rècord de processament que es va arribar el 2007.
Això fa pensar que amb mig milió d’usuaris de telèfons intel·ligents executant l’aplicació, es tindria més del doble de potència que tota la xarxa Folding @ Home té en l’actualitat.
Això representa un veritable pas endavant i per aquest motiu l’equip de la Universitat de Stanford i Sony hagin posat disponible la versió beta de l’aplicació Folding @ Home a Google Play, compatible amb tots els smartphones de la sèrie Xperia Z perquè tots els usuaris d’aquests models de telèfons (Xperia T3, T2 Ultra, M2 Aqua i C3) pugui aportar el seu granet de sorra en el desenvolupament d’una aplicació que podria ser una solució a malalties com l’Alzheimer o el Parkinson.
Per a això, es demana que els usuaris deixin a la nit el telèfon carregant amb l’aplicació instal·lada i connectat a una xarxa wifi. Així que si et vols sentir un més de l’equip Foding @ Home ja pots aportar el teu granet de sorra.