ca

Podríem tenir una nova manera d’identificar aviat l’Alzheimer?

 

La malaltia d’Alzheimer és sens dubte un dels trastorns neurodegeneratius més freqüents en el món. Per aquest motiu, sobren motivacions per voler investigar les seves capacitats i implicacions a fons. En aquesta línia, els coneixements que permeten el seu ràpid diagnòstic també són altament valuosos. Per això, l’actual investigació que podria ajudar-nos a identificar aviat l’Alzheimer ha cridat l’atenció de la ciència fins i tot abans de la seva publicació oficial.

El projecte s’ha compartit amb el món a través d’un post de la Universitat Estatal de Pennsilvània titulat ‘Identificant símptomes primerencs de l’Alzheimer’. Allà es parla que la professora assistent Nikki Hill ha quedat a càrrec de la investigació. Això juntament amb la col·laboració de col·legues com Jacqueline Mogle i Martin Sliwinski. Dins d’aquest, s’han embrancat en la investigació de nous factors que poden actuar com a indicadors primerencs de l’Alzheimer.

Ara, l’estudi dut a terme per la l’equip de la Universitat Estatal de Pennsilvània, i finançat per l’Institut Nacional sobre l’Envelliment dels Estats Units, ja arriba a el tercer any dels quatre que té pautats per a la seva realització. Ha estat gràcies a aquest avanç que els investigadors han estat capaços d’avançar-algunes de les conclusions a què han arribat a través de la investigació.

 

Per aprendre a identificar aviat l’Alzheimer …

Com hem esmentat, aquesta investigació encara no s’ha publicat oficialment. No obstant això, ja coneixem alguns detalls extra tant sobre la seva realització com sobre els resultats que han obtingut.

Per poder comptar amb una mirada general a la població nord-americana, l’estudi té accés a 4 investigacions diferents. Dues d’elles reuneixen dades d’individus a nivell nacional, mentre que l’altre parell es gestiona de forma regional a Nova York i Chicago. En total, s’ha fet un mostreig col·lectiu de més de 20 mil persones amb les que sustentar els resultats.

Entre aquests resultats, un dels més resaltantes va tenir a veure amb els símptomes d’Alzheimer i la preocupació per estar-desenvolupant. De fet, com més preocupada estigués la persona per ells, més possibilitats semblava desenvolupar de tenir-los realment.

Com van poder explicar això? Simple, va ser aquí on Hill i el seu equip van haver de fer un llarg cop d’ull a el passat per trobar les respostes que buscaven.

 

Efecte dòmino: preocupació, depressió, Alzheimer

Segons comenta Hill, aquesta investigació s’ha convertit en la primera de l’àrea en donar una mirada longitudinal tan prolongada en el temps. Gràcies a aquest format, els científics han tingut l’oportunitat d’observar les relacions entre els canvis actitudinals dels individus i la indecència de l’Alzheimer.

Al mig d’aquesta relació s’han identificat dos possibles marcadors que podrien indicar aviat l’Alzheimer: la preocupació i la depressió.

“Hauríem d’inquietar si algú està preocupat per la memòria, fins i tot si les nostres proves cognitives mostren un rendiment normal. [Ja que] Això podria predisposar a les persones a desenvolupar símptomes depressius i augmentar el seu risc de deteriorament cognitiu “, va explicar Hill.

Com a resultat de la depressió, les persones solen començar a aïllar-se, tallar els vincles socials i separar d’activitats grupals o recreatives. Així l’individu entra en un estat de solitud que afavoreix la pèrdua gradual de la capacitat cognitiva. En conseqüència, a la llarga la propensió a desenvolupar Alzheimer augmenta.

 

 “Preocupacions”, tan importants com els propis indicadors a l’hora de diagnosticar Alzheimer

“Necessitem esbrinar qui té més probabilitats d’estar predisposat a aquests símptomes depressius quan la seva memòria empitjora”, va afirmar també Hill.

Ja altres investigacions han assenyalat a el pensament negatiu repetitiu com un factor de risc per al desenvolupament d’aquest trastorn neurodegeneratiu. Per aquest motiu, es pot veure una relació entre les persones amb una tendència major a preocupar-se de forma excessiva per estar perdent la capacitat de recordar.

Fins i tot abans que es manifesti la depressió, la preocupació per si sola podria ajudar els metges a identificar aviat l’Alzheimer. Pel que, és important que les noves avaluacions diagnòstiques no només prestin atenció a les habilitats cognitives dels pacients, sinó també al seu emocionalitat i es donin suport en la psicologia per determinar quines persones podrien estar en més risc.

 

 

https://www.tekcrispy.com/2020/10/29/nuevo-modo-identificar-tempranamente-alzheimer/