ca

Beure cafè regularment pot disminuir el risc de desenvolupar Alzhèimer o Parkinson.

 

Els investigadors van utilitzar cafè torrat fosc, torrat fosc i descafeïnat fosc per dur a terme la seva recerca. Van poder identificar un grup de compostos en el cafè anomenats fenilindanos que apareixen durant el procés de torrat del cafè.

Els fenilindanos no només causen l’amargor recognoscible associat amb el cafè, sinó que també impedeixen la fusió de les proteïnes amiloide-beta i tau, que es troben en els cervells de pacients amb Alzheimer i Parkinson, informa The Independent.

Segons l’opinió del doctor Ross Mancini, investigador en química mèdica que va participar en l’estudi, aquestes troballes són significatius per a la prevenció d’aquestes malalties degeneratives.

“És la primera vegada que algú investiga com interactuen els fenilindanos amb les proteïnes responsables de la malaltia d’Alzheimer i de la de Parkinson”, assenyala.

“El següent pas seria investigar com de beneficiosos són aquests compostos, i si tenen la capacitat d’ingressar al torrent sanguini o de creuar la barrera hematoencefàlica”, afegeix.

El doctor Donald Weaver, co-director de l’Institut del Cervell Krembil, també va assenyalar la importància d’utilitzar ingredients naturals en la investigació. “La mare naturalesa és una química molt millor que nosaltres i és capaç de fabricar aquests compostos. El que fa aquest estudi és prendre l’evidència epidemiològica i intentar refinar i demostrar que, efectivament, hi ha components en el cafè que són beneficiosos per evitar el deteriorament cognitiu “.

Els investigadors van utilitzar el cafè instantani 100% Aràbica per a l’estudi, preparant les solucions mare d’extractes de cafè en aigua.

Si bé els científics van descobrir que el cafè torrat fosc semblava oferir la major protecció contra la malaltia d’Alzheimer i la malaltia de Parkinson, han declarat que és necessari realitzar més investigacions abans de poder utilitzar el cafè per al tractament mèdic.

“És interessant, però ¿estem suggerint que el cafè és una cura? Absolutament no”, matisa el doctor Weaver. 

 

font:www.cuatro.com