ca

Bill Gates entrega 100 milions de dòlars per a investigar l’ alzheimer.

 

Bill Gates, cofundador de Microsoft, invertirà 100 milions de dòlars (85.800.000 d’euros) per buscar tractaments i investigar sobre l’alzheimer, una malaltia de causa desconeguda marcada per un deteriorament progressiu i irreversible de les funcions cognitives.

Del total de la inversió, 50 milions de dòlars (42,9 milions d’euros) aniran destinats a Dementia Discovery Fund, un fons de capital de risc que reuneix a la indústria i al govern per buscar tractaments per combatre aquesta malaltia que causa degeneració cognitiva .

D’altra banda, la quantitat restant serà invertida en una sèrie d’empreses de nova creació que treballen en la investigació de l’Alzheimer. Tot i això, segons ha afirmat Gates en una entrevista amb Reuters, “encara no han identificat a aquestes companyies”.

Tot i dècades d’investigació científica, no existeix un tractament que pugui alentir la progressió de l’alzheimer ja que els medicaments actuals no poden fer més que alleujar alguns dels símptomes.

“La malaltia cada vegada s’està cobrant més víctimes emocionals i financeres a mesura que les persones viuen més temps”, ha assenyalat l’empresari.

I és que, tot i dècades d’investigació científica, no existeix un tractament que pugui alentir la progressió de l’alzheimer i els medicaments actuals no poden fer més que alleujar alguns dels símptomes. 

 

TRACTAMENTS “OPTIMISTES”

No obstant això, Gates ha indicat que amb innovacions enfocades i ben finançades, es poden trobar tractaments “optimistes”, encara que poden estar a més d’una dècada de distància.

“Passaran probablement uns 10 anys abans que les noves teories siguin provades suficients vegades per donar-los una gran possibilitat d’èxit. Per tant, és molt difícil endevinar quan es podria desenvolupar un fàrmac eficaç”, ha assegurat el cofundador de Microsoft.

No obstant això, Gates espera que “en els propers deu anys hi hagi algun fàrmac poderós”, però “és possible que no s’aconsegueixi”.

A més d’aquesta inversió, ha assegurat que li agradaria atorgar una subvenció per construir una plataforma global de dades sobre la demència. “Això facilitaria als investigadors buscar patrons i identificar noves vies de tractament”, ha declarat. L’ Alzheimer és la forma més comuna de demència, afecta prop de 50 milions de persones a tot el món i s’espera que afecti més de 131 milions el 2050.

 

Font: www.consalud.es // Traducció al català: X.R.