ca

CATALUNYA-BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes recolza el projecte presentat per AFA Baix a la iniciativa “Territoris solidaris”.

 

Territoris Solidaris és una iniciativa del BBVA – dins del seu plà de responsabilitat corporativa- per donar recolzament a les accions solidàries locals, que moltes vegades són les més importants: són les que incideixen en assumptes potser més quotidians i centrats en el dia a dia, en aspectes més concrets d’una comunitat o un grup.

Amb Territoris Solidaris es vol apropar l’activitat d’aquest grup bancari a les societats en què està present i implicar als seus empleats en l’assignació de recursos. Així, els empleats d’aquest grup bancari apadrinen causes que els són properes, les proposen com a candidates i són la resta de persones que formen BBVA qui, amb els seus vots, decideixen entre quins projectes socials es reparteixen els gairebé 2 milions d’euros que BBVA destina a tot el territori espanyol a cada edició d’aquesta iniciativa.

En la d’enguany -la quarta edició- s’han destinat 300.000 euros a donar suport a 31 projectes solidaris proposats pels seus empleats a Catalunya, després de l’esmentada votació. El 74% dels projectes guanyadors tenen un component local o territorial. A Catalunya, els projectes vinculats a la infància i joventut han estat els més votats, amb un 29% dels vots, seguits de l’atenció a la discapacitat (26%) i l’atenció als malalts (26%).

En aquesta edició, AFA Baix Llobregat, va presentar un programa d’estimulació cognitiva a malalts d’alzheimer a través de noves tecnologies, concretament amb l’aposta per pissarres digitals que potencien molt les possibilitats dels professionals i la resposta dels malalts i, sobretot, amb l’adquisició del programa NeuronUp – l’últim en tecnologia aplicada a l’estimulació cognitiva- i els suports informàtics necessaris per poder treure’n el màxim profit. Sempre intentem disposar de les eines més innovadores per aconseguir el millor rendiment dels nostres programes assistencials.

I, gràcies a l’inestimable col·laboració de la padrina del nostre projecte, l’Olga Escriu, que va batallar pel vot dels seus companys, la nostra proposta va sortir escollida com a beneficiaria dels ajuts de Territoris Solidaris, de tal manera que la plataforma NeuronUp  s’implementarà als centres Alois d’Afa Baix Llobregat en les properes setmanes, permetent ampliar el ventall de recursos d’estimulació, adequar-lo millor a les capacitats de cada usuari -per a tots els nivells i en tots els camps-, augmentar els beneficis dels nostres programes i  facilitar la tasca dels professionals i la disposició dels usuaris.

A més a més, la nostra Associació va ser l’escollida per a fer la presentació del projecte, a mode d’exemple, en una breu entrevista davant l’auditori durant l’acte d’entrega dels premis, que van acabar, després dels corresponents parlaments i l’esmentada entrevista, amb una estampada de mans pintades sobre un mural commemoratiu.

Des d’AFA Baix Llobregat volem agrair a CATALUNYA.-BBVA i a la Fundació Antigues Caixes Catalanes aquest programa de Responsabilitat Corporativa, als seus treballadors el suport donat a la nostra proposta i, molt especialment, la feina de divulgació de la mateixa feta per la padrina del projecte, l’Olga Escriu. A tots i totes, moltes gràcies.