ca
Notícies

Cervell: fer tasques domèstiques disminueix el risc d’Alzheimer.

Un estudi d’una universitat de la Xina va determinar que emprendre les tasques habituals de la casa contribueix a la lluita contra el deteriorament cognitiu.

Científics de la Universitat de Sichuan, a Chengdu, Xina, van concloure que cuinar, netejar i fer jardineria redueixen fins a un 21% el desenvolupament de l’Alzheimer, fins i tot en persones de 80 anys.

Segons un estudi publicat a Neurology, la revista mèdica de l’Acadèmia Nord-americana de Neurologia, “si es realitzen amb més freqüència activitats físiques i mentals saludables, es pot reduir el risc de demència”.

Huan Song, autora principal del treball i professora de la Universitat de Sichuan a Chengdu, ha indicat que “si bé es necessiten més investigacions, els nostres resultats són encoratjadors, ja que aquests senzills canvis en l’estil de vida poden ser beneficiosos”.

En rigor, desenes d’estudis realitzats les darreres dècades han demostrat que l’activitat mental, física i social regular manté el cervell sa a la vellesa.

En aquest cas, es volia saber més sobre el paper que tenen una sèrie d’hàbits de vida en el desenvolupament de la malaltia, que es torna perillosa especialment a la tercera edat.

L’estudi realitzat
Els investigadors van fer un seguiment de 501.376 mil britànics fent servir dades del Biobanc del Regne Unit, un centre d’informació mèdica i genètica. A l’inici de l’estudi, els voluntaris de mitjana edat van ser interrogats sobre les seves activitats físiques, inclosa la freqüència amb què feien tasques domèstiques i feien exercici.

També es va preguntar als participants sobre la freqüència amb què veien els seus éssers estimats i utilitzaven el telèfon, l’ordinador i la televisió. Al llarg dels 11 anys que va durar l?estudi, 5.185 persones van desenvolupar demència. Els resultats van mostrar que la majoria de les activitats físiques i mentals estaven relacionades amb una protecció davant de la demència.

A l’estudi van participar persones sense demència amb una edat mitjana de 56 anys. A més, es va tenir en compte el risc genètic de patir Alzheimer o altres afeccions que afectin la memòria.

 

Cerebro: hacer tareas domésticas disminuye riesgo de Alzheimer (ambito.com)