ca

Científics brasilers aconsegueixen interrompre avanç de l’alzheimer en animals.

 

Río de Janeiro, 3 jul (EFE).- Científics brasilers de la Universitat Federal de Rio de Janeiro van aconseguir interrompre l’avanç de l’alzheimer en animals i van desenvolupar un camí nou per atacar la malaltia, han informat avui mitjans locals.

L’estudi, publicat a “American Journal of Neuroscience”, se centra en una proteïna produïda naturalment pel cervell anomenada TGF beta 1, segons ha destacat aquest dilluns ‘O Globo’ en el seu noticiari.

Els investigadors van descobrir la importància que té aquesta substància per mantenir els circuits elèctrics del cervell i la producció es redueix en la gent gran, el que genera una sèrie d’inflamacions que interrompen la connexió entre les neurones.

L’experiment mostra com una cèl·lula al cervell afectada per Alzheimer es recupera parcialment quan s’aplica la proteïna TGF beta 1.

Els científics de l’Institut de Ciències Biomèdiques de la universitat fluminense van aconseguir així reduir alguns símptomes de la malaltia en animals, els quals van recuperar la memòria més recent.

“El que vam fer va ser tot just un pas per al tractament a mitjà i llarg termini. És un llarg camí i certament el nostre treball pot contribuir-hi”, va dir la investigadora Flávia Gomes, que va participar del projecte.

En un experiment que forma part de l’estudi, un ratolí amb alzheimer és col·locat davant de dos objectes iguals i no aconsegueix reaccionar quan un dels objectes és substituït.

No obstant això, un cop injectada la TGF beta 1, el ratolí es recorda del objecte que no ha estat canviat i reacciona davant el nou, és a dir, davant del qual no coneixia amb anterioritat.

L’alzheimer afecta més d’un milió de brasilers i és el principal factor de demència en les persones de la tercera edat.

 

Font: www.lavanguardia.com // EFE