ca

Científics desenvolupen una proteïna que pot combatre l’Alzheimer.

 

Un grup d’investigadors de la Universitat de Nova York a Abu Dhabi, Unió dels Emirats Àrabs, ha desenvolupat un tipus de proteïna que pot evitar l’agregació de l’amiloide-beta (abeta), una proteïna associada amb la malaltia d’Alzheimer.

La proteïna desenvolupada ha estat nomenada pèptids penetrants de cèl·lules (PPC) i, segons han detallat els experts, la seva major bondat és que els penetrants de les cèl·lules dissenyades es dirigeixen efectivament a abeta fora i dins de les neurones, protegint-se així de el dany causat per l’agregació de la mateixa.

En aquesta línia, l’anàlisi exposa que hi ha una àmplia gamma de malalties neurodegeneratives, com Huntington, Parkinson i Alzheimer, que són causades pel plegament incorrecte de proteïnes específiques de la malaltia.

Un cop mal plegades, aquestes proteïnes s’acumulen en un procés que danya les neurones, pel que resulta crucial trobar un procés de disseny dels inhibidors de Abeta PPC.

“Els PPC dissenyats representen una nova estratègia de tractament potencial per a la malaltia d’Alzheimer”, ha detallat el professor assistent de Biologia de la Universitat de Nova York a Abu Dhabi, Mazin Magzoub Magzoub. “Aquestes troballes també revelen un principi subjacent general per a la inhibició de l’agregació de proteïnes patògenes que facilitarà el disseny de teràpies basades en PPC encara més potents per a diverses malalties neurodegeneratives”, conclou.

 

Font:https://www.mundiario.com/articulo/sociedad/cientificos-desarrollan-proteina-puede-combatir-alzheimer/20200209010520175222.html