ca

Científics russos donen a conèixer possible cura de l’Alzheimer i Parkinson.

 

Per primera vegada en la història de la ciència s’ha descobert la manera de convertir les cèl·lules glials en neurones en les fases inicials del seu desenvolupament, va dir l’investigador, que serà guardonat al Kremlin amb el premi presidencial a la innovació científica.

Segons va explicar el col·laborador científic de l’Acadèmia de Ciències de Rússia en l’àmbit de la biologia marina, es tracta d’un mecanisme natural per a la recuperació potencial de neurones, la qual cosa és important per curar malalties neurodegeneratives.

El nou mecanisme té molta importància, ja que les neurones dels animals amb prou feines es multipliquen.

“En els models de la biologia del desenvolupament, en particular dels ratolins transgènics, va quedar palès que hi ha la possibilitat de recuperar neurones usant un altre material cel·lular en les fases primerenques de desenvolupament”, ha assenyalat.

Així, va resultar que les cèl·lules glials, que normalment exerceixen funcions auxiliars per a les neurones, poden servir com a material capaç de reemplaçar les neurones perdudes.

D’acord amb Diachuk, aquest mecanisme té un gran potencial per al tractament de malalties relacionades amb la pèrdua de neurones. Els científics continuen experimentant, de moment, amb ratolins i, en cas que hi hagi èxit, passaran als models humans.

L’estudi, dut a terme en col·laboració amb científics de diverses institucions més, ha estat publicat per les revistes científiques més importants, la qual cosa indica que la comunitat internacional s’ho pren bastant seriosament, recalca el jove científic.

 

 

font:https://mundo.sputniknews.com