ca

Consells per el confinament amb una persona malalta d’alzhèimer.

 

Estem vivint una situació d’excepcionalitat: la pandèmia COVID-19, generada pel coronavirus, que requereix d’unes mesures dràstiques per contenir la propagació i evitar el col·lapse de el sistema sanitari. Per a això les autoritats han imposat mesures com el distanciament social, la protecció dels col·lectius més vulnerables i el confinament domiciliari, és a dir, quedar-se a casa.

Desde l’AFA Baix Llobregat volem ajudar a fer més sostenible aquesta complicada situació a aquells que conviuen amb una persona malalta d’alzheimer. Amb aquesta intenció us adjuntem aquí els consells que dóna la psicòloga i coordinadora del Centre Aloios del Prat de l’AFa i repliquem enllaços a diferents consells extrets del blog de la Fundació Pasqual Maragall: 

 

 

 

Recomanacions generals

Davant la situació de confinament per la crisi de l’coronavirus oferim unes recomanacions generals per als que s’ocupen de la cura d’una persona amb Alzheimer

Ves a la pàgina.

 

Consells per al cuidador

És molt important donar explicacions que permetin a la persona amb Alzheimer comprendre el perquè de l’canvi de rutines en la família, per què no poden sortir de casa, no hi ha passejos, no van a visitar familiars o no està assistint a centre de dia.

Ves a la pàgina. 

 

Activitats per fer a casa

Per suportar millor el confinament al domicili, presentem alguns suggeriments d’activitats senzilles que les persones amb Alzheimer poden realitzar amb el seu cuidador i / o familiars.

Ves a la pàgina.

 

Com explicar la situació

Les conseqüències de l’estat actual d’alarma sanitària generada pel coronavirus ens afecten a tots. Però quan en la família hi ha persones particularment vulnerables, la gestió és encara més complicada. És el cas de les persones amb Alzheimer o amb qualsevol tipus de demència.

Ves a la pàgina.

 

A més, des de l’AFA us proposem aquesta taula d’exercicis per fer a casa per mantenir el to físic i l’elasticitat:

Ves a la pàgina.

 

Esperem que asquests consells us siguin d’utilitat, tot recordant-vos que podeu trobar més consells i informació general a la nostra web i als butlletins de l’AFA que us podeu descarregar clicant aquí.