ca

Creen un test per diagnosticar en 10 minuts el risc de desenvolupar Alzheimer.

 

Valladolid, 14 jul (EFE).- L’empresa de Valladolid Biocross ha desenvolupat un test que detecta el risc de patir Alzheimer i que s’adapta a qualsevol analitzador de bioquímica clínica, segons ha informat la companyia en una nota de premsa.

Biocross presentarà el producte en una fira sobre salut que es celebra del 16 al 20 de juliol a Londres, on anunciarà que el test estarà disponible, amb el Marcat CE, en els propers mesos.

El test utilitza com a biomarcador la presència en sang d’un tipus de proteïna associada al desenvolupament de l’Alzheimer, la detecció prematura permetria iniciar el tractament per prevenir o retardar l’aparició de la malaltia.

El director executiu de Biocross, Matthew Mittino, ha afirmat que es tracta d’un abans i un després en la pràctica clínica ja que “suposa un salt qualitatiu, una alternativa cost-efectiva a les existents”.

Els tests existents fins al moment no es feien servir de forma rutinària per no ser accessibles als hospitals, tant per preu com per cost d’equips específics i personal qualificat.

Biocross és una companyia biotecnològica de recerca, disseny i desenvolupament de sistemes de diagnòstic de malalties neurodegeneratives, que siguin fiables, cost-efectius i de fàcil aplicació en la pràctica clínica.

La malaltia d’Alzheimer afecta actualment a 37 milions de persones a tot el món, un nombre que s’espera que augmenti a 131 milions el 2050. A aquestes xifres s’afegeix la complexa situació i elevats costos per a les persones amb Alzheimer, els seus familiars i per a el sistema sanitari.

 

Font: www.lavanguardia.com // Traducció al català: X.R.