ca
Notícies

Cuba prueba fármaco neuroprotector en pacientes con Alzheimer.

Cuba comença un assaig clínic per al tractament de l’Alzheimer lleu o moderat, amb el fàrmac neuroprotector NeuralCIM (nom comercial de la molècula NeuroEPO).

És una oportunitat per avançar en el coneixement de la malaltia d’Alzheimer i contribuir al desenvolupament de nous tractaments i medicaments.

La inclusió d’aquests medicaments permetrà disminuir-ne els efectes adversos, millorar la qualitat de vida dels pacients i contribuir a la prevenció de la malaltia.

 

Cuba prova fàrmac en pacients amb Alzheimer

Aquesta investigació clínica es farà sota la direcció del Centre d’Immunologia Molecular (CIM) i comptarà amb dos estudis diferents.

El primer estudi serà a l’Havana. L’objectiu és avaluar l’eficàcia i la seguretat del fàrmac neuroprotector NeuralCIM (molècula NeuroEPO) en 413 pacients amb Alzheimer lleu o moderat.

El segon estudi, a la resta del país, comptarà amb 1456 pacients i tindrà com a objectiu avaluar l’efectivitat i la seguretat de l’administració nasal de NeuralCIM.

Els assajos clínics es duran a terme a deu centres hospitalaris de l’Havana, ia la resta del país comptarà amb un hospital per cada província.

La durada estimada per a l’estudi de l’Havana és de 18 mesos, mentre que la resta del país tindrà una durada de 24 mesos.

Durant aquests períodes es faran anàlisis intermèdies per avaluar el compliment de les hipòtesis proposades.

Miguel Díaz-Canel va assegurar que aquest assaig clínic és un nou repte i una nova aportació de la ciència cubana.

El fàrmac va obtenir el registre sanitari condicional per l’agència regulatòria (Cecmed) per a la malaltia d’Alzheimer lleu o moderat el març del 2022.

 

Alzheimer a Cuba

A Cuba, el tractament per a la demència d’Alzheimer inclou mètodes farmacològics, rehabilitació física, teràpies cognitives i conductuals, així com suport psicològic per al pacient i la família.

L’enfocament terapèutic se centra a millorar la qualitat de vida del pacient i la família a través de la prevenció, el diagnòstic d’hora, el tractament apropiat i el seguiment dels canvis clínics.

El programa de tractament inclou l’ús de medicaments per al tractament dels símptomes de l’Alzheimer, com ara els antidepressius i els antipsicòtics.

Aquests medicaments ajuden a reduir l’ansietat, la depressió i l’agitació, així com millorar la memòria, el llenguatge i l’orientació.

A més, el programa de tractament inclou teràpies cognitives i conductuals per millorar-ne el comportament, la memòria i l’orientació.

Hi ha també programes de reeducació per ajudar els pacients a mantenir una vida productiva i saludable.

Finalment, el programa de tractament inclou el suport psicològic per al pacient i la seva família, per ajudar-los a bregar amb la malaltia.

 

 

Cuba prueba fármaco neuroprotector en pacientes con Alzheimer (dimecuba.com)