ca

“Cuida el teu cos”, una iniciativa fisioterapèutica de FAFAC per malalts i cuidadors.

 

CUIDA EL TEU COS és una iniciativa de FAFAC (la Federació Catalana d’Associacions de Malalts d’Alzheimer) que, amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat,  ofereix un programa de formació fisioterapèutica audiovisual adreçat a persones amb malaltia d’Alzheimer i als seus cuidadors.

El programa pretén facilitar a les associacions que no disposen de servei de fisioteràpia (l’AFA Baix Llobregat en disposa) l’accés a uns vídeos on, de manera entretinguda i molt visual, puguin compartir-los amb els seus associats o fer-los servir en els seus centres, tallers, serveis d’atenció domiciliària, etc.

Per les associacions que sí que disposem de fisioterapeuta, és una eina complementària al que ja s’està fent.

Aquests vídeos estaran dividits en dos categories: Una primera amb 3 vídeos en format de càpsula (de durada molt més curta amb una finalitat informativa) i una segona amb 3 vídeos més llargs amb exercicis adreçats a persones amb malaltia d’Alzheimer en fases més lleus, un altre per fases de malaltia més avançada i un tercer orientat exclusivament als cuidadors.

Si aquest projecte és beneficiós i útil per vosaltres, la nostra intenció és continuar-lo més endavant amb altres temes com ara: Canvis posturals, funcionament d’ajudes tècniques com grues o llits articulats, pujar i baixar escales, adaptacions domiciliàries, com aixecar adequadament una persona que ha caigut a terra, etc. I també amb propostes que vosaltres ens proposeu perquè són del vostre interès. 

 

Aquí teniu els enllaços a la primera tongada de vídeos:

CÀPSULA INFORMATIVA FAFAC – PREVENCIÓ DE CAIGUDES (1) https://youtu.be/9IHRRO2pU08

CÀPSULA INFORMATIVA FAFAC – PREVENCIÓ DE CAIGUDES (2 https://youtu.be/pJhO0HR5QlU

CÀPSULA INFORMATIVA FAFAC – PREVENCIÓ DE CAIGUDES (3) https://youtu.be/hZqbwel_JJI 

 

EXERCICIS TERAPÈUTICS PER A PERSONES AMB ALZHEIMER – ETAPES INICIALS   https://youtu.be/9bNRmTAfyDI

 

EXERCICIS TERAPÈUTICS PER A PERSONES AMB ALZHEIMER – ETAPES AVANÇADES https://youtu.be/M13YRknWPKk

 

EXERCICIS TERAPÈUTICS PER A PERSONES CUIDADORES https://youtu.be/CdX_Vhb_D8U

 

 

Comencem a cuidar el nostre cos? Som-hi!