ca

Culminen els actes del Dia Mundial 2014.

 

Avui, l’Alzheimer és un problema sociosanitari de primera magnitud, que afecta a més de 3’5 milions de persones a Espanya (entre malalts i familiars), que ha de ser abordat donant recolzament no sols als malalts sinó als que en tenen cura, que necessiten solucions i ajudes que en aquest moment de crisi no s’haurien de veure retallades ni minvades, donat que és un col·lectiu amb un elevat grau de dependència i que requereix atenció les 24 hores del dia.

Com cada any, el passat 21 de setembre vem commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer a la comarca del Baix Llobregat. Vem programar un seguit d’actes amb un doble objectiu: Per una banda sensibilitzar la societat sobre les característiques d’aquesta patologia i de com afecta als malalts, les seves famílies i les persones que en tenen cura. I per altra, reivindicar els recursos i ajudes per tal de trobar solucions que els permeti gaudir de l’atenció que necessiten. 

Així doncs, amb aquest esperit, es van organitzar un seguit d’actes repartits per quinze municipis de la nostra comarca. Des de xerrades per aprofundir en les característiques socio-sanitàries o legals de la problemàtica, fins a conta contes per a infants amb temàtica sobre l’Alzheimer, passant per les taules informatives, els cinèforums i tallers diversos. A destacar l’especial col·laboració de la periodista Ma. Rosa Calaf, que ens va oferir una xerrada sobre la vellesa vista per les diferents cultures del món, ella que tant l’ha voltat.

AFA Baix Llobregat, dins del marc del Dia Mundial, també realitza actes per recaptar diners, al mateix temps que difón la malaltia i crea sinergies. En aquesta categoria és on hi trobem actes com el Festib@ll del Prat o les desfilades de Moda, espectacles d’una complexitat considerable que ja formen part de la nostra tradició com a Associació i poble.

També cal resaltar la celebració del 20è aniversari de la nostra entitat, celebrat el passat 20 de setembre, amb la presència de socis, col·laboradors, treballadors i personalitats. Un acte amb més de 250 persones, que va voler ser una celebració i un reconeixement públic a les administracions i entitas que tant ens han ajudat al llarg de la nostra extensa trajectòria, amb especial consideració cap als Ajuntaments declarats Solidaris amb l’Alzheimer.

Podeu fer una ullada a una petita selecció de les fotografíes d’alguns dels actes d’aquest Dia Mundial 2014 clicant a l’enllaç que trobareu al final d’aquesta pàgina, i al programa d’actes del dia Mundial de la nostra Associació en el pdf adjunt.

Volem agrair-vos la vostra col·laboració i la de totes les administracions, entitats i voluntaris que fan possible poder continuar la nostra tasca i poder mantenir els nostres serveis en benefici dels afectats per la demència. 

La nostra tasca continúa. Gràcies per col·laborar un any més i compartir les nostres inquietuds i els nostres desitjos.