ca

Demostren en ratolins que la melatonina podria ajudar a tractar l’alzhèimer.

 

Científics espanyols, brasilers i australians han descobert en una investigació feta amb ratolins que la melatonina té efectes beneficiosos per a la memòria i podria ajudar en la lluita contra l’alzhèimer.

La investigació, que publica la revista “Journal of Pineal Research”, l’han dut a terme científics de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB), centre del CSIC i de l’IDIBAPS, de la Universitat de Barcelona, ​​del CIBERNED (Centre de Recerca biomèdica en Xarxa sobre Malalties Neurodegeneratives) i del CIBERESP (Centre d’Investigació biomèdica en Xarxa sobre Epidemiologia i Salut Pública).

També del Deakin University and Florey Institute of Neuroscience and Mental Health (Austràlia) i de la Universitat de Sao Paulo (Brasil).

Tot i que els assajos no són concloents, l’estudi ha demostrat que la melatonina pot tenir un efecte protector a mesura que el cervell envelleix, el que podria reduir el risc de desenvolupar Alzheimer i, en el cas d’aquells que ja estan afectats per la malaltia, podria protegir contra la degeneració de les neurones.

L’experiment es va fer amb ratolins de 6 mesos, uns sans i altres amb Alzheimer, que van ser tractats amb una dosi diària de melatonina (10 mg per kg de pes) fins als 12 mesos.

La investigadora de l’IIBB Coral Sanfeliu ha explicat que tots els ratolins van mostrar millora en el seu comportament general de benestar i d’aprenentatge.

“Tots dos grups de ratolins estaven menys ansiosos, exploraven més i tenien més memòria que aquells que no prenien melatonina, signe de que les seves connexions cerebrals estaven d’alguna manera optimitzades pels efectes de la melatonina a nivell cel·lular”, ha detallat.

Segons Sanfeliu, també han pogut demostrar que “la melatonina no només redueix la inflamació en els ratolins transgènics amb Alzheimer, sinó també en ratolins sans. Això és destacable perquè la inflamació, en graus que van de moderat a greu, està present a mesura que la malaltia avança “.EFE 

 

 

Font: www.lavanguardia.com //  EFE