ca

Descobreixen que eliminar cèl·lules mortes del cervell de ratolins amb Alzhèimer redueix el dany cognitiu.

 

L’eliminació selectiva de cèl·lules que ja no es divideixen dels cervells de ratolins amb una forma de malaltia d’Alzheimer pot “reduir la inflamació i el ritme del deteriorament cognitiu”, ha informat avui l’hospital universitari nord-americana Johns Hopkins.

“Els nostres resultats mostren que l’eliminació d’aquestes cèl·lules pot ser un camí viable per tractar la malaltia d’Alzheimer en humans”, es esperançar Mark Mattson, investigador principal en el Laboratori de Neurociències de l’Institut Nacional sobre l’Envelliment i professor de neurociència en el Johns Hopkins University School of Medicine.

L’Alzheimer, que a l’Argentina afecta unes 500.000 persones, és una malaltia degenerativa del cervell relacionada amb l’edat, que es caracteritza per l’agregació de proteïnes anomenades “amiloides”, que poden matar les neurones circumdants.

“Les àrees d’acumulació d’amiloide i la mort de les cèl·lules nervioses associades, anomenades plaques, són un segell de la malaltia”, van explicar des del Johns Hopkins en un comunicat, i van recordar que fins a la data “no es coneixen tractaments reeixits”.

Així, a mesura que aquestes plaques comencen a formar-se, els pacients pateixen pèrdua progressiva de la memòria, problemes d’aprenentatge i, en etapes posteriors, deliris i paranoia.

Els investigadors van sospitar que si podien eliminar selectivament les cèl·lules que funcionaven malament, podrien retardar la progressió de la malaltia.

Van posar a prova la seva hipòtesi en ratolins dissenyats genèticament per tenir algunes de les característiques de l’Alzheimer, com les plaques d’amiloide.

Per eliminar les cèl·lules que funcionaven malament, van idear un tractament amb una barreja de dos medicaments, els van administrar a grups de ratolins amb Alzheimer durant nou dies i després van examinar seccions dels seus cervells a la recerca de signes de dany.

Així, van descobrir que els ratolins tractats amb aquestes drogues havien reduït la quantitat de cèl·lules que funcionaven malament en el 90% dels casos, informació que es va publicar recentment a la revista Nature Neuroscience.

A més, van trobar que els ratolins que havien rebut aquesta combinació de medicaments durant 11 setmanes resolien els laberints en la meitat de temps que aquells que no havien estat tractats.

 

font: www.grupolaprovincia.com