ca

Descobreixen que gens afectats pel consum d’alcohol eliminen la proteïna vinculada a l’alzheimer.

 

Alguns dels gens afectats pel consum d’alcohol eliminen la proteïna beta amiloide, la qual contribueix al dany neuronal i cognitiu i, per tant, al desenvolupament de la malaltia d’Alzheimer, segons ha evidenciat un treball realitzat per investigacions de la Universitat d’Illinois a Chicago (Estats Units).

Publicat al ‘Journal of Neuroinflammation’, a la feina s’ha estudiat quins gens es veien afectats per l’alcohol i els alts nivells d’inflamació en les cèl·lules microgliale, les quals suporten les cèl·lules neuronals en el cervell i en altres parts del cos i la funció és englobar i digerir les plaques de proteïna beta amiloides, característiques de la malaltia d’Alzheimer, en un procés conegut com fagocitosi.

A més, estudis previs ja havien descobert que les cèl·lules microglials expressen alts nivells de marcadors inflamatoris causa de l’exposició crònica a l’alcohol. Davant aquestes dades, els científics van exposar durant 24 hores cèl·lules microglials de rata a l’alcohol, així com substàncies químiques proinflamatòries trucades citoquines per, posteriorment, ja alcohol ia les citoquinas- D’aquesta manera, i després d’analitzar els canvis en l’expressió gènica en cada condició , els investigadors van descobrir que l’expressió gènica es va alterar per 312 gens sota la condició d’alcohol; per 3.082 en el cas de la condició proinflamatòria, i per 3.552 en l’alcohol i la condició proinflamatòria.

“Entre els gens que vam veure alterats van estar molts involucrats en la fagocitosi, sent la primera vegada que això s’ha demostrat. Els nostres suggereixen que l’alcohol impedeix la capacitat de la microglia per mantenir el cervell lliure de beta amiloide i pot contribuir al desenvolupament de la malaltia d’Alzheimer “, han explicat els científics.

Finalment, i després que els investigadors exposessin les cèl·lules a nivells d’alcohol a dosis comparables a les trobades en persones que han begut en excés, van descobrir que la fagocitosi microglial es reprimia significativament en al voltant del 15 per cent de les persones després d’una hora .-europapress.

 

font:www.elperiodistadigital.com