ca

Descobreixen una forma inesperada de revertir la malaltia d’Alzheimer en ratolins.

 

El cos humà crea naturalment petites quantitats de sulfur d’hidrogen per ajudar a regular les funcions de tot el cos: des del metabolisme cel·lular fins a la dilatació dels vasos sanguinis.

Els científics observen que els nivells de sulfhidratación al cervell disminueixen amb l’edat, una tendència que s’amplifica en els pacients amb la malaltia d’Alzheimer.

Mentrestant, uns experiments realitzats en ratolins van permetre demostrar que el sulfur d’hidrogen és capaç d’ajudar a protegir les cèl·lules cerebrals envellides contra la malaltia d’Alzheimer, diu el comunicat de Johns Hopkins Medicine.

Una nova investigació, publicada a Proceedings of the National Academies of Science, va estudiar ratolins modificats genèticament per imitar la malaltia d’Alzheimer humana.

Els investigadors van injectar als ratolins un compost portador de sulfur d’hidrogen anomenat NaGYY -desenvolupat pels seus col·laboradors de la Universitat d’Exeter al Regne Unit- que allibera lentament les molècules de sulfur d’hidrogen mentre viatja pel cos.

Les proves de comportament en els ratolins van mostrar que el sulfur d’hidrogen va millorar la funció cognitiva i motora en un 50% en comparació amb els ratolins que no van rebre les injeccions de NaGYY. Els ratolins tractats van ser capaços de recordar millor la ubicació de les sortides de la plataforma i semblaven més actius físicament.

“Corregint els nivells cerebrals de sulfur d’hidrogen, podríem revertir amb èxit alguns aspectes de la malaltia d’Alzheimer”, va assenyalar Matt Whiteman, professor de terapèutica experimental en l’Escola de Medicina de la Universitat d’Exeter.

El descobriment, segons els científics, obre les portes a el desenvolupament de nous fàrmacs per combatre les malalties neurodegeneratives.

 

 

https://mundo.sputniknews.com/salud/202101181094145844-descubren-una-forma-inesperada-de-revertir-la-enfermedad-de-alzheimer/

Traducció al català amb google translator