ca

Detecten signes precoços d’Alzheimer amb una anàlisi no invasiu de l’ull.

 

Investigadors nord-americans han descobert que la malaltia d’Alzheimer afecta la retina, de manera similar a la forma en què afecta el cervell, i que a través d’un examen no invasiu dels ulls es podrien detectar signes claus de la presència d’Alzheimer anys abans que apareguin els símptomes.

Usant un escàner d’alta definició, desenvolupat especialment per a l’estudi, els investigadors van detectar en els ulls dipòsits amiloide-beta, una acumulació de proteïnes tòxiques que se sol produir en aquesta malaltia.

“Les troballes suggereixen que la retina pot servir com una font fiable per al diagnòstic de la malaltia d’Alzheimer. Una de les principals avantatges d’analitzar la retina és la repetibilitat, la qual ens permet monitoritzar als pacients i analitzar la progressió de la seva malaltia “, ha detallat l’investigador principal, Maya Koronyo-Hamaoui, el treball ha estat publicat en CI Insight.

Així mateix, els científics han descobert plaques amiloides en les regions perifèriques de la part alta de la retina, observant que la quantitat de placa a la retina es correlacionava amb la quantitat de placa en àrees específiques del cervell. “Ara sabem exactament on buscar els signes de la malaltia d’Alzheimer tan aviat com sigui possible”, ha destacat l’expert.

Aquests resultats s’han basat en un assaig clínic realitzat en 16 pacients amb malaltia d’Alzheimer que van beure una solució que inclou curcumina, la qual cosa fa que la placa amiloide en la retina es ‘il·lumini i sigui detectada per l’escàner. Els pacients van ser comparats amb un grup d’individus més joves i cognitivament normals.

 

Font: www.redaccionmedica.com