ca
Sense categoria

21 de setembre. Dia Mundial de l’Alzheimer 2022.

 

 

 

Ja tenim aquí el 21 de setembre, el Dia Mundial de l’Alzheimer proclamat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i auspiciat per Alzheimer ‘s Disease International (ADI). Una jornada d’informació i reivindicació per fer visible a tota la societat la problemàtica de la malaltia i les conseqüències que genera tant per al malalt que la viu, com per als familiars que la pateixen.

El primer Dia mundial de l’Alzheimer es va realitzar el 1994, i l’any 2012 l’organització Alzheimer ‘s Disease International (ADI) va decidir estendre la commemoració per tot el mes de setembre, consignant així el Mes mundial de l’Alzheimer, en el qual es realitzen activitats que difonen contingut relacionat amb la malaltia.

Des AFA Baix Llobregat, com bé sabeu, realitzem una campanya de difusió de la problemàtica i tot un seguit d’actes per tota la comarca per, com cada any, honrar aquesta efemèride i conscienciar i informar la ciutadania en general. Volem fer arribar la nostra veu com a representants de les famílies, exposant les mancances i necessitats que tenen en el dia a dia, programant amb aquesta finalitat prop d’una cinquantena d’actes arreu de la comarca.

 

“Recorda l’important de recordar”

Tot i que no hem deixat de commemorar aquesta efemèride, si que, durant els anys de pandèmia, ens vam abstenir de realitzar actes . Enguany, però, reprenem a tot gas la programació comarcal i la campanya de difusió arreu del Baix. I ho fem amb sota el lema “Recorda l’important de recordar”, un lema que vol fer incís, en la importància de recordar, òbviament, però que posa l’accent en què ens aporten els records. L’important de recordar son les persones que estimes, el fet d ‘estimar en si, saber que aquella persona que t’agafa la mà és la persona amb la que has compartit mitja vida, el teu fill, la teva dona, aquell net que tant va costar d’arribar. O aquell Nadal en família, aquella experiència que ens va marcar i ens ha fet ser com som. O aquell dia després del qual ho va canviar tot, aquella mascota que tant vam plorar quan ens va deixar. O, simplement, aquell olor que ens transporta a uns temps en que vam conèixer la felicitat. Podem viure sense saber on hem deixat les claus, però podem viure sense saber qui dorm al nostre costat cada nit?

L’enllaç que trobareu a continuació us permetrà descarregar el tríptic amb totes les activitats programades a la comarca. També podreu trobar a la secció de l’agenda tots els esdeveniments. des de tallers d’estimulació cognitiva amb realitat virtual, a cinefòrums, tallers de risoteràpia, xerrades…Segur que trobareu quelcom del vostre interès! Us esperem!

 

TRíptic programa actes DMA22 OK