ca

“El Big Bang de l’Alzheimer”: Científics identifiquen el moment en què comença aquesta malaltia.

 

Científics del centre mèdic Southwestern de la Universitat de Texas (Estats Units) han descobert el moment exacte en què comença el mal d’Alzheimer: quan una proteïna sana es torna a tòxica abans de formar coàguls mortals en el cervell.

Un estudi que van publicar el passat 10 de juliol a la revista elife, llança nova llum sobre les transformacions que pateixen les molècules tau abans de agrupar-se per formar trombes, un descobriment catalogat com “el Big Bang de l’Alzheimer”.

Fins al moment, es considerava que aquestes proteïnes només podien fer mal a partir que s’agruparan amb altres similars. No obstant això, aquests especialistes han refutat aquesta creença després d’extreure i aïllar exemplars procedents d’un cervell humà.

Els investigadors van determinar que aquestes partícules nocives creen els trombes que destrueixen neurones quan exposen una part que normalment tenen plegada cap a dins i s’adhereixen a altres proteïnes tau.

Aquesta informació permetrà crear noves estratègies per aconseguir la detecció primerenca basades en tractaments que s’estabilitzin aquestes molècules abans que el pacient pateixi les devastadores conseqüències de la malaltia.

Així, la intenció és desenvolupar una prova clínica capaç de detectar un nivell perillós de proteïnes tau en la sang o el fluid espinal, a més de crear un compost que bloquegi el seu neurodegeneració segons comencin a acumular-se.

 

 

Font:https://actualidad.rt.com/