ca

EL Butlletí 38 de l’associació ja és a la vostra disposició.

 

Una vegada més em complau adreçar-me a tots vosaltres, socis i amics, per presentar-vos un nou butlletí on tractem d’explicar tant les nostres activitats com els nostres projectes relacionats amb els afectats per la malaltia d’Alzheimer que per nosaltres son i seran el principal motiu de la nostra Associació.

El primer tema que voldria destacar és el de la ampliació del nostre Centre Alois del Prat. Ja s’han començat les obres que ens permetran, apart d’ampliar el número dels usuaris, dur a terme més activitats i alhora programar nous serveis amb més comoditat, tot complint els requisits que estableix la Generalitat de Catalunya per tal de homologar-lo com a Centre Col·laborador i poder tenir accés a les places públiques. Tot això ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament del Prat que ens ha concedit una subvenció que pràcticament cobreix la totalitat de les obres d’ampliació, cosa que volem agrair públicament des de aquestes pàgines ja que sense aquesta aportació la millora i ampliació del Centre no hauria estat possible. 

També puc avançar que estem en converses amb l’Ajuntament de Molins de Rei per fer possible la creació d’un nou centre Alois en aquesta ciutat, que s’instal·larà, si tot va bé, al edifici de l’antic Ambulatori. Les converses van per bon camí i sembla que , si no surt cap inconvenient d’última hora, aviat s’arribarà a un acord definitiu. Esperem que sigui així.

Però com acostuma a passar no tot es positiu. Des de fa temps les associacions reclamem un pla que ajudi a les famílies a tenir cura dels seus malalts, tenint en compte que la majoria porten aquesta càrrega amb molt pocs recursos i a vegades amb la soledat social i familiar més absoluta. Considerem del tot imprescindible que les administracions siguin conscients de que es tracta d’una problemàtica que, segons estudis recents, ens uns 10 anys pot arribar a ser una epidèmia, i que si no s’ajuda a les famílies, el cost tant econòmic com social pot arribar a ser insuportable.

Nosaltres intentarem acostar aquesta realitat als nostres polítics, per fer-los conscients d’aquesta assignatura pendent que constitueix un dels problemes mes prioritaris de la nostra societat. Per la nostra part, recentment ens hem adherit, junt amb totes les associacions espanyoles que formem part de CEAFA, a la declaració de Glasgow que fa una crida als líders mundials per que reconeguin com una prioritat per la salut pública el fet de promoure els drets, la dignitat i la autonomia de les persones que pateixen la demència així com la dels familiars que cuiden i atenen aquests malalts. Donada la seva importància hem considerat de gran interès el reproduir aquest document a aquestes pàgines.

Arribada aquí, només em resta dir-vos que teniu, una vegada més, a les vostres mans el nostre butlletí on podreu trobar les activitats, socials, professionals i lúdiques de la nostra Associació, així com els treballs dels nostres col·laboradors. Espero que sigui del vostre grat. Moltes gràcies.

Mª Rosa Giner Quiñonero. Presidenta d’AFA Baix Llobregat