ca

El Centre Alois de Cornellà, tancat de nou preventivament davant els rebrots de l’Hospitalet.

 

La Generalitat ha ordenat el confinament de les residències de gent gran i el tancament dels centres de dia a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà i Sitges, pertanyents els tres municipis a la regió sanitària Metropolitana Sud. L’ordre emesa per l’Administració catalana prohibeix les visites de familiars, les sortides dels usuaris i els nous ingressos. Afecta tant a les residències de gent gran com a les llars-residència de persones amb discapacitat.

La Generalitat ja va ordenar el confinament de les residències de tota la regió sanitària de Lleida i la de l’Alt Pirineu i Aran per la proximitat amb el focus de Segrià. Tampoc en aquesta comarca poden fer-se visites als geriàtrics des que es va ordenar el tancament perimetral.

L’augment de contagis a la regió sanitària Metropolitana Sud és una de les principals preocupacions de les autoritats sanitàries catalanes després del brot del Segrià. Concretament, a l’Hospitalet de Llobregat hi ha 300 contagis actius, després de multiplicar-se les infeccions en els últims dies. Es desconeix si a Cornellà i Sitges també hi ha brots, però en aquests dos municipis s’ha pres la decisió per “precaució”, apunten fonts d’Afers Socials. Una decisió comprensible després del terrible panorama que ha deixat la COVID19 a les residències d’avis, però que afecta negativament els usuaris dels centres de dia i els seus familiars.

El Centre Alois de l’AFA a Cornellà doncs, un centre que fa tot just dues setmanes que va poder començar a treballar amb el 50% d’ocupació i mesures de prevenció excepcionals, ha hagut de tancar de nou les seves portes davant la decepció dels usuaris i familiars.

Els usuaris del Centre ja havien patit molt el confinament, un confinament que els havia comportat  perdre el fre que el programa integral d’estimulació que reben als nostres Centres suposa per al seu deteriorament cognitiu. D’altra banda, els familiars de les persones que venen al Centre perden la descàrrega familiar vital que és el Centre en si mateix, tenint molt complicat la conciliació dels seu paper de cuidadors d’un ésser estimat amb la vida laboral que no s’atura. Un nou revés en el seu dia a dia que no sabem, un cop més, fins on ni quan arribarà. 

Sigui com sigui, la AFA seguirà oferint aquells serveis que ja va potenciar durant el primer tancament dels Centres, un tancament que va fer per responsabilitat i voluntat propia uns dies abans no es decretés l’estat d’alarma, anticipant-se al tancament forçat que havia de venir. L’AFA, veient les necessitats dels malalts d’alzheìmer i dels seus familiars, va potenciar ja llavors el seu servei de SAD, i va iniciar els grups de suport i la estimulació online, incorporant a més un servei d’estimulació cognitiva a domicili. En podeu veure més detalls clicant aquí.

Davant d’aquest nou revés, a més, mentre els altres Centres restin oberts com ara, la AFA també ofereix la possibilitat de reubicar usuaris del Centre de Cornellà a les places lliures que tenim a Molins. 

Restem a l’espera de possibles afectacions als Centres del Prat, Molins i Sant Boi. Us mantindrem informats.