ca

El Centre Alois del Prat col·labora amb un projecte artístic de reminiscència.

 

El dia 13 de gener vam gaudir de la presencia de la Marta Mouns al Centre Aloïs, per col·laborar amb ella en el seu treball artístic sobre “La forma del no oblit”. La Marta acaba de finalitzar el grau de Belles Arts i presentava a Torre Muntades un projecte pel que ens va demanar de la nostra col·laboració. 

Un projecte innovador i interactiu estructurat en tres fases. La primera s’escriu des de la mirada de la memòria històrica, la segona des del desig d’oblit Amorós i la tercera des del canvi en la trajectòria artística. 

El Centre Alois va col·laborar al projecte mitjançant una sessió de reminiscència.  

La reminiscència és una tècnica que dóna significat als records i a les experiències de la vida de les persones.  Es tracta d’un procés dinàmic en que uns esdeveniments evoquen a altres, connectant-se entre les persones i els seus records. 

La sessió va ser protagonitzada per un grup de nou usuaris del centre. Cada persona havia de portar, un objecte que no volgués oblidar i un altre que li agradés esborrar de la seva vida.

Durant la sessió cadascuna de les persones van deixar fluir els records que els evocaven els objectes que havien portat.  Materials que els recordaven ,experiències viscudes, regals que els hi havia fet algun familiar, el record d’una persona estimada etc… 

Pel que fa als objectes que volien oblidar, va resultar més difícil seleccionar-los, va ser més fàcil pensar en  males experiències viscudes que els agradaria no tornar a reviure. 

S’entén que un objecte que vols oblidar, ja no el conserves, sino que has fet el possible per desfer-te’n d’ell.  

Una vegada explicades totes les experiències dels membres del grup, la Marta va fer fotos dels objectes que ens havien evocat tants records.

Dins d’aquest context, el passat 27 de gener vam fer una sortida a Torre Muntades, on són exposades les fotografíes,  ja que la Marta ens va convidar a veure el seu  projecte i endinsar-nos en “La forma del no oblit” de la que vam formar part.

 

Isabel Macanaz, coordinadora Centre Alois pratenc.