ca

El Consell Consultiu de la Gent Gran presenta tres dictàmens sobre la nova llei de gent gran, les pensions i el bon tracte a les persones grans

 

El passat dijous 15 de desembre el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat va celebrar la seva assemblea anual, amb l’assistència de les delegades i delegats dels municipis de la comarca, així com representants tècnics i polítics dels ajuntaments i altres entitats del territori.

A l’assemblea es van presentar i aprovar els tres dictàmens que el Consell Consultiu ha elaborat enguany a les comissions de treball:

1. La nova llei de gent gran de Catalunya.

2. Les persones grans i el sistema públic de pensions.

3. El bon tracte a les persones grans.

Els dictàmens van ser aprovats per unanimitat i seran elevats a diferents organismes i administracions, començant pels ajuntaments de la comarca, per tal de donar a conèixer les reivindicacions i propostes de l’òrgan consultiu de referència de les persones grans del Baix Llobregat.

L’assemblea va estar presidida per Josep Perpinyà i Palau, president del Consell Comarcal, que va felicitar a les delegades i delegats per la gran tasca que venen realitzant, i va reiterar el suport de la institució a les reivindicacions que recullen els dictàmens.

La consellera de gent gran Vicky Castellanos Núñez, per la seva banda, va destacar la implicació i dedicació de les delegades i delegats a les comissions de treball, que esdevenen un espai de trobada, coneixement i debat dels principals reptes que afronten les persones grans actualment. La consellera també va reivindicar el paper de les persones grans en el complex context social i va reiterar la necessitat de disposar d’un marc normatiu de referència per al col·lectiu, la nova llei de gent gran de Catalunya, per la qual el Consell Consultiu continuarà treballant.

El representant del Consell Consultiu al Consell de la Gent Gran de Catalunya i delegat de Gavà, Jesús Martín Tejera, el delegat de St. Vicenç dels Horts, Andreu Moliner Viñals, i el delegat d’Esparreguera, Joan Vilanova i Bellés, van ser els encarregats de llegir els tres dictàmens presentats.

Per últim, la presidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat, Maria Rosa Giner Quiñonero, i la coordinadora de projectes de l’entitat, Esther Villegas, van presentar la “Guia de prevenció, detecció i derivació de maltractaments a persones grans amb Alzheimer”, que l’entitat acaba de publicar.