ca

El consum de peix pot ajudar a prevenir l’Alzheimer, segons un estudi.

 

El consum de peix pot contribuir a la prevenció de la malaltia anomenada Alzheimer, segons un estudi britànic, present aquest divendres als mitjans.

La investigació, que es recolza en dades de National Health Service del Regne Unit (NHS), relaciona la salut de el cervell humà amb l’omega-3 i altres propietats de l’peix.

Segons els experts, així com certs nutrient de el peix funcionen per controlar la inflamació relacionada amb malalties cardíaques, també ajuden a prevenir l’Alzheimer.

D’acord amb els investigadors, el omega- 3, les proteïnes, el seleni i el iode de l’peix contribueixen a la salut cerebral, alguns pel seu efecte desinflamatori, i altres, perquè ajuden a protegir les cèl·lules de el dany oxidatiu i les infeccions.

En l’estudi les persones que consumien peix van presentar majors volums de matèria grisa al cervell, que aquells que no ho feien, més enllà dels nivells d’omega 3 que tenien.

També els experts van confirmar que els àcids grassos, omega 3 marins, àcid eicosapentaenoic i àcid docosahexaenoic presents en el salmó, tonyina, sardines i verat, disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars.

 

 

https://www.telesurtv.net/news/consumo-pescado-puede-prevenir-alzheimer-estudio-20210115-0024.html

Traduït de l’español amb el traductorde google