ca

El programa Territoris Solidaris del BBVA i la FACC premia l’AFA Baix pel seu programa amb persones amb Síndrome de Down.

 

 

El  programa ‘Territoris Solidaris’,  el duu a terme el BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), i té com objectiu dóna suport a diferents projectes socials triats pels empleats del banc a Catalunya. Els  treballadors de l’entitat proposen i apadrinen projectes d’entitats del seu entorn per a ser votats pel conjunt de la plantilla a Catalunya. Dels 137 projectes apadrinats en aquesta edició, s’han seleccionat 31 que rebran una dotació global de 185.000 euros i que es calcula que beneficiaran a gairebé 185.000 persones.

L’entitat financera ha atorgat els premis corresponents a la sisena edicióen un acte celebrat a Barcelona. En aquesta trobada, el director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Llinares, ha destacat ” la gran tasca d’aquestes entitats i ha agraït el compromís dels empleats amb aquestes iniciatives”. Linares ha explicat que aquest programa és un dels més apreciats pels empleats del banc, “ja que permet arribar a entitats molt locals, amb la finalitat de difondre la seva tasca”. L’èxit de ‘Territoris Solidaris’ es deu, diu Linares “al fet que són els mateixos empleats els que tenen l’oportunitat de proposar i votar els projectes que presenten les entitats”

Des del naixement d’aquest programa, sempre s’ha buscat arribar a tots els àmbits geogràfics en els quals BBVA està present i atendre al major nombre de beneficiaris. En aquestes sis edicions s’han concedit un total de 180 ajudes en tot Catalunya, creant oportunitats per a més de 956.730 persones a través de projectes que busquen millorar la seva vida.

El funcionament del programa consta de dues parts: durant la primera fase del programa, els treballadors de BBVA CX van proposar entitats socials del seu entorn i es van convertir en padrins de les seves propostes. Posteriorment, a la fase de votació, van fer campanya per aconseguir el major nombre de vots d’empleats, prejubilats i jubilats de BBVA CX.

Dels  31 projectes escollits destaquen els vinculats a persones amb discapacitat i persones en risc d’exclusió social, representant respectivament cada àmbit 33% del total de projectes escollits. Sent el col·lectiu de gent gran, i d’infància i joventut, els principals beneficiaris.

Entre aquestes entitats premiades hi ha l’AFA Baix Llobregat, que ja va tenir un projecte guanyador a les anteriors edicions. En la quarta edició es va donar suport al projecte d’estimulació de persones malaltes d’alzhèimer a través de noves tecnologies i pissarres digitals. Es va presentar un programa d’estimulació cognitiva a malalts d’alzheimer a través de noves tecnologies, concretament amb l’aposta per pissarres digitals que potencien molt les possibilitats dels professionals i la resposta dels malalts i, sobretot, amb l’adquisició del programa NeuronUp – l’últim en tecnologia aplicada a l’estimulació cognitiva- i els suports informàtics necessaris per poder treure’n el màxim profit. Sempre intentem disposar de les eines més innovadores per aconseguir el millor rendiment dels nostres programes assistencials. Gràcies a aquella ajuda, es va poder implementar als nostres Centres Alois el prgroama Neuron-up i les eines necessàries per treure’n el màxim profit.

En la cinquena edició de “territoris Solidaris”, el projecte de l’AfA premiat va ser el de la Teràpia Assistida amb Animals, que s’aplica com a tractament innovador per ajudar i estimular les persones malaltes d’alzheimer dels nostres, gràcies a l’ajuda rebuda de “Territoris Solidaris”. Un cop a la setmana, les terapeutes i els dos gossos -un labrador i un pastor alemany- van als centres d’estimulació Global i Descàrrega Familiar Alois de l’AFA Baix Llobregat. La teràpia amb gossos és molt beneficiosa perquè incideix tant en la part física com en la sensitiva i l’emocional; ajuda al malalt a recordar el seu passat, fomenta la comunicació, incrementa la motivació i fa que es trobi més relaxat, més tranquil, al temps de tenir al costat un gos és un estímul i un joc.

 

Alzhèimer i Síndrome de Down

Enguany, el projecte presentat ha esta “Alzhèimer i Síndrome de Down: dues cares d’una mateixa moneda?”, projecte que – un cop més i gràcies a l’inestimable col·laboració de la padrina del nostre projecte,l’Olga Escriu, que va batallar pel vot dels seus companys-, va ser una de les propostes escollides com a beneficiaria dels ajuts de Territoris Solidaris.

Basant-se en evidències que relacionen l’Alzhèimer i la síndrome de Down com poden ser l’acumulació de beta-amiloide en malalts d’ambdues infermetats i l’edat de risc de patir alzhèimer en persones amb Down (40 anys enfornt dels 65 en persones sense aquesta problemàtica) aquest projecte pretén adaptar les metodologies d’estimulació cognitiva emprades als nostres Centres Alois amb malalts d’Alzhèimer a afectats per la Síndrome de Down, amb l’objectiu final de millorar la qualitat de vida dels afectats i la dels seus familiars. A aquesta iniciativa s’hi destinaran integrament els 6.000€ otorgats en aquesta edició de “Territoris Solidaris”.

Des d’AFA Baix Llobregat volem agrair al BBVA i a la Fundació Antigues Caixes Catalanes aquest programa de Responsabilitat Corporativa; als seus treballadors el suport donat a la nostra proposta i, molt especialment, la feina de divulgació de la mateixa feta per la padrina del projecte, l’Olga Escriu. A tots i totes, moltes gràcies, de tot cor.