ca

El sincrotró Alba analitza els mecanismes de diferents agregats de l’alzhèimer.

 

Investigadors del Sincrotró Alba i de la Unitat de Biofísica de la Universitat Autònoma de Barcelon (UAB) han analitzat, en col·laboració amb científics del sincrotró europeu ESRF –situat a Grenoble (França) -, els mecanismes de diferents agregats de l’Alzheimer.

Han dut a terme experiments amb infrarojos, en els sincrotrons català i francès, amb la finalitat de conèixer millor el funcionament dels mecanismes pels quals les proteïnes i els pèptids amiloideos es tornen tòxics, segons ha informat el Sincrotró Alba aquest dijous en un comunicat .

La llum infraroja és absorbida pels enllaços de molècules i permet conèixer quina és la composició química d’una mostra, a més el fet de connectar amb un microscopi permet conèixer la distribució química i així s’ha pogut estudiar els efectes en pèptids amiloideos –fibrilares i amorfos– en cèl·lules neuronals cultivades.

Els resultats que s’han aconseguit han revelat que el grau d’oxidació és superior a altres i per primera vegada s’han localitzat aquests agregats en cèl·lules cultivades.

En aquest sentit, són resultats coherents amb investigacions prèvies, fetes amb mostres de cervell afectats, i ha reforçat la hipòtesi que els pèptids amiloideos són els causants de l’oxidació cel·lular associada a aquesta malaltia degenerativa, així com ha servit per a “fer un pas més “en la caracterització d’aquests agregats en la posada en marxa i desenvolupament de l’Alzheimer.

 

Font: www.lavanguardia.com