ca

El soroll pot provocar el desenvolupament d’Alzheimer amb el temps: estudi.

 

Vius en un lloc molt sorollós? Això podria provocar que amb el pas el temps comencis a desenvolupar Alzheimer, s’adverteix un nou estudi publicat a la revista científica ‘Alzheimer’ s & Dementia ‘.

La investigació, duta a terme per científics d’Estats Units, es va enfocar en 5 mil 227 integrants de el Projecte de Salut i Envelliment de Chicago, l’edat anava dels 65 anys en endavant i dels quals el 30 per cent tenia un deteriorament cognitiu lleu i el 11 per cent Alzheimer.

Els resultats van determinar que les persones que vivien amb 10 decibels més de soroll prop de casa seva durant el dia tenien un 36 per cent més de probabilitats de tenir un deteriorament cognitiu lleu i un 30 per cent més de probabilitats de tenir la malaltia d’Alzheimer.

L’autora principal de l’estudi, Sara D. Adar, de l’Escola de Salut Pública de la Universitat de Michigan, va explicar a l’respecte:

“Aquestes troballes suggereixen que dins de les comunitats urbanes típiques, els nivells més alts de soroll poden impactar en els cervells dels adults majors”

Adar va assenyalar que fins al moment no hi ha molts estudis sobre els efectes de l’soroll en les persones, però els resultats de la seva investigació plantegen una oportunitat de salut pública, “ja que hi ha intervencions que poden reduir les exposicions tant a nivell individual com de població “.

Un estudi similar publicat al setembre de 2018 pel cap de departament d’Epidemiologia i Bioestadística de l’Institut de Salut Carlos III, Julio Díaz, va determinar que el soroll de l’trànsit vehicular influeix negativament en els símptomes associats a malalties neurodegeneratives, com l’esclerosi múltiple, el Parkinson, la demència i l’Alzheimer.

Una altra investigació publicada al gener d’aquest any a la revista ‘Environmental Health’, va concloure que viure a prop de carreteres principals o autovies està relacionat amb una major incidència de demència i malaltia de Parkinson.

 

 

https://www.sdpnoticias.com/estilo-de-vida/ruido-puede-provocar-desarrollo-alzheimer-deterioro-cognitivo-estudio.html